ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκλεισε το μάτι στη Νεολαία ο Στυλιανίδης

Έκλεισε το μάτι στη Νεολαία ο Στυλιανίδης
Συνεχίζεται η επιχείρηση εξομάλυνσης των σχέσεων της «γαλάζιας» νεολαίας με τον κορμό της παράταξης...

Συνεχίζεται η επιχείρηση εξομάλυνσης των σχέσεων της «γαλάζιας» νεολαίας με τον κορμό της παράταξης. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, γνωστός για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

«Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι να ψηφίσει πρωθυπουργό της χώρας ένα παιδί 18 χρονών και να μην το εμπιστεύεσαι να ψηφίσει πρύτανη… Εγώ σας λέω, με όλη την ευθύνη που μπορεί να έχω, ότι η νεολαία μας μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει εποικοδομητικά και έχει κρατήσει συνεπή στάση, στα φαινόμενα βίας που έχουν εμφανιστεί στα πανεπιστήμια και υπήρξε το στήριγμα, όλων των ανανεωτικών και προοδευτικών φωνών που πήγαν να κάνουν αλλαγές στα πανεπιστήμια… Είναι άδικο αυτά τα παιδιά να τα κατηγορούμε και θα έλεγα ότι είναι ξεπερασμένη αντίληψη, να λέμε ότι η δική μας γενιά τα έκανε όλα καλά και δεν εμπιστευόμαστε μια νεότερη γενιά που έρχεται με έναν άλλο τρόπο σκέψης, να χτίσει ένα μέλλον που την αφορά. Αυτού του είδους η πολιτική προσέγγιση μάλλον ‘γεροντίζει’ και μου θυμίζει, τον τρόπο με τον οποίο μια παλαιότερη γενιά είχε αντιμετωπίσει εμάς…», δήλωσε μεταξύ άλλων το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευση, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ακόμη τη συνεισφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τονίζοντας πως σημαντικά εποικοδομητικά και καινοτομικά στοιχεία του νόμου Διαμαντοπούλου, βασίζονται σε δικές της προτάσεις, ενώ υπερασπίστηκε και το δικαίωμα της νεολαίας του κόμματος να «αμύνεται στη περιφρόνηση της κυβέρνησης», που δεν της εξασφάλισε ούτε το μίνιμουμ της εκπροσώπησης στα διοικητικά όργανα του Πανεπιστημίου.