ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το χάος στα σχολεία στο επίκεντρο σύσκεψης Ν.Δ.-ΟΛΜΕ

Το χάος στα σχολεία στο επίκεντρο σύσκεψης Ν.Δ.-ΟΛΜΕ
Ως τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, χαρακτήρισαν τη φετινή...

Ως τη χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, χαρακτήρισαν τη φετινή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και των αναπληρωτών του Τομέα κ.κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και Θανάση Κυριαζή.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε το χάος που επικρατεί στα σχολεία, δυο μέρες μετά τον αγιασμό. Με αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με φωτοτυπίες, dvd, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά κενά. Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες.

Οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές είναι τεράστιες, εάν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα σε δυο χρόνια, συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά στην εκπαίδευση πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί. Στη θέση τους, η κυβέρνηση προσέλαβε λιγότερους από 3.400 και συγκεκριμένα φέτος μόλις 546 εκπαιδευτικούς. Ακόμα και το περίφημο dvd δεν το έχει δει κανένας εκπαιδευτικός. Σε αντιστάθμισμα, το Υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των τριάντα μαθητών, αντί των είκοσι πέντε.