ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου για Οικονομία και ΑΟΖ

Στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου για Οικονομία και ΑΟΖ
Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από σήμερα 17 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, ενόψει της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών...

Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από σήμερα 17 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, ενόψει της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Το πρόγραμμα των επαφών του θα ξεκινήσει αύριο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με στελέχη σημαντικών εβραιοαμερικανικών οργανώσεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των τελευταίων εξελίξεων, αναμένεται η συνάντηση που θα έχει Γ. Παπανδρέου στις στις 20 Σεπτεμβρίου με τη σιδηρά κύρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών. Επίσης, θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί σε γεύμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ αναμένεται να μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, που διοργανώνει το Foreign Policy Association. Όπως και πέρσι, θα έχει την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί προς τιμή του δεξίωση στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα παραστούν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αξιωματούχοι ομογενειακών φορέων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι των τεχνών.

Στο μεταξύ, σειρά επαφών στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα έχει με αρκετούς ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης.

Για άλλες συναντήσεις και συμμετοχές σε συνόδους κορυφής που θα αφορούν θέματα της αρμοδιότητάς τους θα βρίσκονται στις ΗΠΑ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.