ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Ρίξατε την οικονομία στα βράχια και παριστάνετε τους αθώους

Αποστόλου: Ρίξατε την οικονομία στα βράχια και παριστάνετε τους αθώους

«Ρίξατε την οικονομία της χώρας μας στα βράχια. Μην παριστάνετε τον αθώο. Είστε απολύτως υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας μας. Εσείς την οδηγήσατε στην κατάρρευση, στα μνημόνια, στο ασφυκτικό καθεστώς της επιτροπείας», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην τροπολογία για το πάγωμα των συντάξεων επισημαίνοντας ότι «η παρούσα παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη εδράζεται σε υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα στην επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που θα επιτρέψει την άμεση και σταθερή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Αποτελεί δε, το πιο πρόσφορο και πλέον αναγκαίο μέτρο για την προστασία της βιωσιμότητας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι η περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέσω της παράτασης, έως το τέλος του 2022, για την έναρξη ισχύος της προσαύξησης των συντάξεων, θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων για την ενίσχυση άλλων κοινωνικών δαπανών, στις οποίες η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων χωρών.

«Ζούμε σ' ένα κλονισμένο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον και σε μια Ευρώπη που έχει χάσει τον βηματισμό της και δεν βρίσκει τα δημοκρατικά της αντανακλαστικά. Οι δυσκολίες είναι αυξημένες, άρα και οι δικές μας ευθύνες να κόψουμε διαφορετικό αζιμούθιο για τον προσανατολισμό της Ευρώπης σε φιλολαϊκή κατεύθυνση με δίκαιη κατανομή αγαθών και σταμάτημα της προκλητικής ανισοκατανομής του πλούτου, να ανασυντάξουμε την οικονομία της χώρας μας για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να αναπνεύσει, να απαλλαγούμε από την επιτροπεία στην οποία εσείς, αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, που είχατε τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, μας οδηγήσατε», είπε ο υπουργός και απευθύνθηκε στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Ρίξατε την οικονομία της χώρας μας στα βράχια. Μην παριστάνετε τον αθώο. Είστε απολύτως υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας μας. Εσείς την οδηγήσατε στην κατάρρευση, στα μνημόνια, στο ασφυκτικό καθεστώς της επιτροπείας».

«Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε τη χώρα, τουλάχιστον μη βάζετε εμπόδια. Βρείτε για λίγο το κουράγιο να συνταχθείτε με τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Η κυβέρνησή μας, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει, δρομολόγησε την επίλυση των οικονομικών, κοινωνικών και θεσμικών προβλημάτων και έσπασε αποστήματα που ταλαιπωρούσαν επί δεκαετίες την ελληνική κοινωνία. Έδειξε διαπραγματευτική αντοχή και αποφασιστικότητα σε έναν αγώνα δρόμου μεγάλων αποστάσεων, με στόχο να κερδίσει, να διασφαλίσει όσο γίνεται περισσότερα για τον ελληνικό λαό», επέμεινε ο κ. Αποστόλου και κάλεσε τη ΝΔ να αφήσει την αδιέξοδη δημαγωγία.

«Εμείς δεν έχουμε καμιά εξάρτηση από κανέναν, με δημιουργικό διάλογο με όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες, με όλη την ελληνική κοινωνία, είμαστε διατεθειμένοι αυτά που μπορούμε να τα δρομολογήσουμε. Στον αγώνα αυτόν εκείνο που κάνατε εσείς ήταν να ζητάτε εκλογές από την επόμενη μέρα των εκλογών», ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι σήμερα επείγει να αναπτυχθούν οι παραγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες που θα επηρεάσουν ουσιαστικά την καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις