ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δυο η ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

Στα δυο η ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο» έλλειμμα
Επικριτές αλλά και υποστηρικτές βρήκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στα μέλη της ανεξάρτητης αρχής...

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πρόεδρο της υπηρεσίας κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα δημοσιονομικά μέτρα για τους πολίτες.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τρία πρώην στελέχη κατήγγειλαν τις πρακτικές Γεωργίου ενώ τα υπόλοιπα τρία στάθηκαν στο πλευρό του.

Αυτοί, που καταγγέλλουν τον κ. Γεωργίου είναι η κ. Ζωή Γεωργαντά, ο κ. Νίκος λογοθέτης και ο κ. Κωνσταντίνος Σκορδάς, οι οποίοι υποστήριξαν πως κακώς ο πρόεδρος ενέταξε στον υπολογισμό του ελλείμματος και τις ΔΕΚΟ.

Από άλλη πλευρά η κ. Στέλλα Μαλφούσια ο κ. Γιώργος Συμιγιάννης και ο κ. Ανδρέας Φιλίππου υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος συνέβαλε ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.

Πάντως αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Μακρυπίδη ο οποίος είπε έθεσε θέμα αξιοπιστίας για την κ. Γεωργαντά η οποία, όπως είπε, έχει καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομες εισπράξεις επιδομάτων του ΚΕΠΕ ενώ στο παρελθόν παρουσίασε έκθεση του ΟΗΕ ως δική της.