ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το μητρώο στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το μητρώο στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης

Νέα επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του μητρώου στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης, καλώντας μάλιστα προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, η απάντηση που έδωσε η Αρχή Προστασίας Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχετικό αίτημα του κυβερνώντος κόμματος για τη διερεύνηση της τήρησης ή όχι από τη ΝΔ των διατάξεων του σχετικού νόμου σε ότι αφορά το επονομαζόμενο "Μητρώο Στελεχών", επιβεβαίωσε τις αρχικές μας υποθέσεις». «Σύμφωνα με την απάντηση της Αρχής στο αίτημα μας, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραβίαζε συστηματικά τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων αφού "η διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων με τη βάση δεδομένων του εκλογικού καταλόγου ... δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Ν. 2472/97"», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζει, υπενθυμίζοντας ότι «κατόπιν καταγγελιών πολιτών, δικών μας ανακοινώσεων αλλά και σχετικής ερώτησης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ είχε επικαλεστεί με περισσό θράσος τον νόμο που παραβίαζε: "Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν". Στην απάντηση της, επίσης, η Αρχή σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της προκειμένου να είναι ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, επιβεβαιώνοντας πως η αρχική δομή της ιστοσελίδας που είχε αναρτήσει δεν τηρούσε τον νόμο».

Η Κουμουνδούρου καταλήγει κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παρά την επίσημη απάντηση της Αρχής ότι παραβίαζε τον νόμο, η ΝΔ εξακολουθεί να σιωπά» και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, «να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Το οφείλει πρωτίστως σε όλους τους πολίτες».

Ρoή Ειδήσεων