Μητσοτάκης: Κανένας σεβασμός από την κυβέρνηση στη διάκριση των εξουσιών

Newsroom Newsroom

Μητσοτάκης: Κανένας σεβασμός από την κυβέρνηση στη διάκριση των εξουσιών

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε τη Δευτέρα (11/12/2017) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στην παρουσίαση θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο». Πρόσθεσε, επίσης, πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

«Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πιστέψουν στο δικό τους μέλλον.

«Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος που υποτίθεται θα πολεμούσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευκαιρίες και αξιοκρατία αλλά και για ένα κράτος-δυνάστη που παίρνει παίρνει περισσότερα από τη μια τσέπη για να γυρίσει λιγότερα στην άλλη επισημαίνοντας πως η ΝΔ αλλάζει πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας.

«Έχουμε υποχρέωση να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε. Να ταράξετε τα νερά και να καταθέτετε προτάσεις. Πως θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα εξορθολογήσουμε την παιδεία μας...» είπε, προσθέτοντας πως η ΝΔ στις προτάσεις της θα είναι τολμηρή.

«Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα κράτος που θα μπορεί να αναδιανέμει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, πιστεύουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την παιδεία ως ένα διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τη Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved