ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ανδρουλάκης:«Γράμμα σε σκεπτόμενο πατριώτη»

Μ. Ανδρουλάκης:«Γράμμα σε σκεπτόμενο πατριώτη»
Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ....

Άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης μπροστά στις δύσκολες στιγμές, που διέρχεται η χώρα.

Με άρθρο του, που δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο και φέρει τον τίτλο «Γράμμα σε Σκεπτόμενο Πατριώτη», ο κ. Ανδρουλάκης συστήνει λύσεις εδώ και τώρα, που θα αποτελέσουν, όπως αναφέρει, άμεση έκφραση του νέου ιστορικού εθνικού και κοινωνικού συμβιβασμού και στην κατεύθυνση αυτή ζητεί την ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προτείνει, μεταξύ άλλων, είτε την προσθήκη ενός ή δυο κατάλληλων προσώπων ευρύτερης αποδοχής σε κρίσιμα πόστα του υπουργικού συμβουλίου, είτε την μετεξέλιξη του παρόντος σχήματος σε κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής για το χρονικό διάστημα, που απαιτείται για τον οριστικό διακανονισμό του χρέους.

Στην περίπτωση, που καταστεί εφικτή μια κυβερνητική συνεργασία, ο κ. Ανδρουλάκης ζητά να προκηρυχθούν εκλογές ένα χρόνο μετά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως εκλογές στην παρούσα φάση θα οδηγούσαν σε παρατεταμένη αστάθεια, σε γενίκευση του χάους, σε διοικητική κατάρρευση και απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

«Μην ξεχνάς σκεπτόμενε πατριώτη ότι με τις εκλογές που επιχείρησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν μέσω μικρασιατικής εκστρατείας επιταχύνθηκε ο δρόμος προς την ολική καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην παρέμβασή του, επισημαίνει πως η ιστορική ευκαιρία του ευρώ τείνει να μετατραπεί σε ιστορική παγίδα για τους Έλληνες.

« Να οδηγήσει στην εφιαλτική, οριακή κατάσταση: Να μείνεις φαίνεται δυσβάσταχτο. Να φύγεις καταστροφικό», σημειώνει ο βουλευτής και συγγραφέας.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρωζώνης για τη δραματική κατάσταση, υποστηρίζει πως «τα θεμελιώδη στοιχεία της σημερινής κρίσης υπήρχαν από την αρχή στον ατελή γενετικό κώδικα του κοινού νομίσματος».

Εξάλλου, επισημαίνει ότι, «οι ηγετικοί κύκλοι της ευρωζώνης μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποδιοπομπαίο τράγο για να κρύψουν κάτω από το μικρό και τρύπιο ελληνικό χαλί τα συστημικά αίτια της κρίσης, τη συνυπευθυνότητά τους στη δημιουργία της φούσκας του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει με την ευαγγελική ρήση: «Γρηγορείτε, ποτέ δεν ξέρετε ούτε τη μέρα ούτε την ώρα.»