ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής ζητά να επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα

Σκάνδαλο Novartis: Ο Φρουζής ζητά να επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα

Δείτε το υπόμνημα που προσκόμισε στις δικαστικές αρχές.

Αυτοπροσώπως στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εμφανίστηκε σήμερα, Τρίτη (13/02/2018) ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής ζητώντας την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για κακουργηματική δωροδοκία.

Ο κ. Φρουζής, όπως σημείωσαν οι δικηγόροι του, ζητά την επικύρωση της σχετικής διάταξης καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα διαφύγει από τη χώρα. Αντιθέτως δηλώνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Στο υπόμνημα που προσκόμισε, ο κ. Φρουζής αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis και δηλώνει ότι ουδέποτε διανοήθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον των μελών του Συμβουλίου, υποστήριξε: «Δηλώνω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία που μου αποδίδεται χωρίς να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντικρούσω ένα προς ένα τα στοιχεία που με αφορούν καθόσον δεν έχω λάβει γνώση της δικογραφίας. Δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνον θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της για ανεύρεση της αλήθειας».

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr το υπόμνημα:

Σχετικές ειδήσεις