Οικονόμου: Ακόμα να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις περσινές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Newsroom Newsroom

Οικονόμου: Ακόμα να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις περσινές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, ζητεί να ενημερωθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομικών, στην οποία αναφέρει: «Το καλοκαίρι του 2017 σημειώθηκε στη Ζάκυνθο μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του νησιού. Εκτεταμένες πυρκαγιές σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο, δηλαδή σε Αναφωνήτρια, Μαριές, Κοιλιώμενο, Αγαλά αλλά και σε χωριά όπως το Ρομίρι, Λαγοπόδο κ.α, αφάνισαν 35.000 στρέμματα γης, καταστράφηκαν χιλιάδες ρίζες ελαιόδεντρων, ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, δεκάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους, ζωοτροφές καταστράφηκαν, ενώ μεγάλο πλήγμα υπέστη και η παραγωγή μελιού με εκατοντάδες κυψέλες να έχουν καεί και σε άλλες να έχει λιώσει το περιεχόμενό τους. Από τότε ξεκίνησε ένας τεράστιος γολγοθάς για τους κατοίκους της Ζακύνθου με τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και μη βρίσκοντας καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Κλιμάκιο της ΝΔ τότε είχε μεταβεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές της Ζακύνθου και κατέθεσαν πρόταση προς την πολιτεία με μια σειρά μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά. Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή αλλά ακόμα και σήμερα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις τους. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες που δώσατε τότε στους κατοίκους ήταν για μια ακόμη φορά λόγια του αέρα, ξεγελώντας τους ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν και έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής».

Ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς «πότε σκοπεύουν να αποζημιώσουν τους κατοίκους της Ζακύνθου για τις καταστροφές που υπέστησαν», καθώς και ποια μέτρα αντιπυρικής προστασίας έχουν ληφθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved