ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: Διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά ταμεία

Μόσιαλος: Διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά ταμεία

Τη δέσμευση ότι θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα δοθούν κονδύλια για τις συντάξεις, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι ευθύνη όλων μας να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, γι' αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας'', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ακόμη ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διασφαλισμένα και η κυβέρνηση θα διαθέσει την επόμενη δεκαετία σημαντικά κονδύλια για τις συντάξεις.

Αναφερόμενος στα όσα λέγονταν για την εποπτεία, ο υπουργός Επικρατείας τα χαρακτήρισε μυθεύματα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κράτησε ψύχραιμη στάση απέναντι σε όλα αυτά.

Όσον αφορά την την εποπτεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι λογικό να υπάρχει στενή συνεργασία με την επιτροπή για παροχή τεχνικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν απειλείται.