ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ανδρουλάκης: Κανείς δεν είναι υπεράνω της πατρίδας

Μ. Ανδρουλάκης: Κανείς δεν είναι υπεράνω της πατρίδας

Επιφυλακτικός απέναντι στο δημοψήφισμα δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, παραδέχεται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι συνεπής με τις θέσεις του.

Σε κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «Παπανδρέου και Σαμαράς πρέπει άμεσα υπό τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας να κάνουν ένα πατριωτικό έντιμο βήμα προς μια στοιχειώδη τουλάχιστον δημοκρατική συμφωνία».

Υπογραμμίζει δε ότι «κανείς όπως κι αν λέγεται, όσο ψηλά κι αν στέκεται δεν είναι υπεράνω της πατρίδας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικρίνει το «προεκλογικό και μετεκλογικό επιτελείο» του πρωθυπουργού για «κακή στάθμιση των κινδύνων του πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης κινδύνου, παρά τις προειδοποιήσεις».

Αναφέρει ακόμη ότι ένας ηγέτης, ανεξαρτήτως των προθέσεών του, κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα «αν είναι πράγματι ηγέτης ή απλώς τζογαδόρος».

«Στο συγκεκριμένο όμως ζήτημα του δημοψηφίσματος στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά αν “κερδίσεις” κερδίζεις λίγα κι αν “χάσεις” τα χάνεις τελικά όλα. Όχι εσύ αλλά η χώρα η οποία τότε κινδυνεύει από την πτωχευτική καραντίνα να εξοστρακιστεί στην ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και στην έξοδο από το ευρώ» αναφέρει βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ.