ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Σκοπιανό: Η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά (vid)

Γεννηματά για Σκοπιανό: Η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά (vid)

«Στις 23 Μαΐου ζήτησα τη διενέργεια άμεσων εκλογών γιατί η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα».

Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. «Ο λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ποιον εμπιστεύεται. Είναι αυτονόητο ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή την κυβέρνηση, πουθενά και για κανέναν θέμα», τόνισε η ίδια.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εικόνα της χώρας τονίζοντας πως «είστε μία θλιβερή μειοψηφία. Ναρκοθετείται το αύριο». Ακόμη, μίλησε για φυγή των καλύτερων μυαλών της χώρας, για βία και ανομία με την ανοχή της κυβέρνησης, προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης και διχασμός του ελληνικού λαού.

«Είναι αυτονόητο το ότι δεν εμπιστευόμαστε τη κυβέρνηση, ειδικά στα εθνικά θέματα» σημείωσε και την κατηγόρησε για «Διγλωσσία, προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα».

«Προχωράμε χωρίς πυξίδα και σχέδιο, έχουμε μία κυβέρνηση σε αποδρομή», υπογράμμισε. «(Η κυβέρνηση) υποτάσσεται και επιχειρεί να κλείσει άρον άρον εθνικά θέματα», είπε ακόμη.

«Για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας θα μιλήσουμε εμείς, ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μία λύση προς όφελος των πολιτών και της σταθερότητας στην περιοχή».

Όπως είπε η «συγκυρία ήταν ευνοϊκή, αλλά η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε, οι χειρισμοί της ήταν λανθασμένοι. Καμία επικοινωνία με τα άλλα κόμματα που θα έγινε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη για καλύτερη συμφωνία.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή