ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE BLOG Βουλή: «Κόλαση» στη Βουλή - Άγρια κόντρα Καμμένου με ΝΔ

LIVE BLOG Βουλή: «Κόλαση» στη Βουλή - Άγρια κόντρα Καμμένου με ΝΔ

LIVE Βουλή | Πρόταση μομφής:Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ρίξετε την κυβέρνηση, για να μην βγούμε από το Μνημόνιο» - Μητσοτάκης: «Όποιος ψηφίσει κατά της μομφής, παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες» - Βαριές κουβέντες από Σαμαρά και Τζανακόπουλο - Άγρια επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη

Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με απειλές ακόμη και για πραξικόπημα από το φυγόδικο πρώην - πλέον - βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, και με τους τόνους να είναι ιδιαίτερα υψηλοί συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο (16/06/2018) στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία εναντίον της κυβέρνησης, για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων σχετικά με το ονοματολογικό.

Δείτε LIVE εικόνα από τη Βουλή

Κοτζιάς: Πατριωτική η συμφωνία με τα Σκόπια

«Τη λύση για το Σκοπιανό δεν τη θέλει κανείς άλλος πιο πολύ από μας», είπε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «πατριωτική» και διερωτήθηκε «από ποιους κινδυνεύει η χώρα; Απ’ αυτούς που δεν έχουν ούτε πολεμική αεροπορία ή από αυτούς που αγοράζουν F-35;».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας: Ζούμε ιστορικές στιγμές - Η ψυχή μας δεν είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός στη λέξη «Μακεδονία», αλλά η Ιστορία μας

«Αναλαμβάνω την ευθύνη την ιστορική γιατί πιστεύω ότι πατριωτισμός είναι να προστατεύουμε την ιστορική μας κληρονομία και ταυτόχρονα να κάνουμε την Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια. Αυτό είναι πατριωτισμός. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι φοβική χώρα, με μανία καταδίωξης και κομπάρσος στα παιχνίδια άλλων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Σας καλώ να απορρίψετε την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε μαζί, για να γυρίσουμε σελίδα για την Ελλάδα του αύριο, όχι του χθες και της μιζέριας», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης για Τσίπρα - Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ της πολιτικής απάτης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυση από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπουμε μόνον εδώ αλλά και εκτός Ελλάδος. Και μόνο γι' αυτό το λόγο άξιζε η πρόταση μομφής», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Βαριές κατηγορίες Καμμένου κατά της ΝΔ

Βαριές κατηγορίες Καμμένου εναντίον Σαμαρά και Ντόρας. Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Σαμαράς τη δεκαετία του '90, ενώ κατηγόρησε την οικογένεια Μητσοτάκη για υπόγειες μπίζνες στα Σκόπια την περίοδο που κυβερνούσε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Γεννηματά: Η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί πριν να είναι αργά

«Στις 23 Μαΐου ζήτησα τη διενέργεια άμεσων εκλογών γιατί η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα», υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις της κυρίας Γεννηματά ΕΔΩ

Λεβέντης: Θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, κάντε δημοψήφισμα

«Κάθε ένας που βάζει μία υπογραφή, ιδιαίτερα αντίθετη με τη θέληση του λαού, είναι και υπόλογος. Θέλετε να μην διώκεται κανείς πουθενά και για τίποτα; Όσοι ασκουν δημόσια καθήκοντα, έχουν και τις ευθύνες τους. Συνηθίσαμε ότι κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν τιμωρείται. Αυτό όμως δεν θα συμβαίνει στο μέλλον. Δεν σας απειλώ κύριε Κοτζιά, απλά σας παρακαλώ να το σκεφτείτε πριν βάλετε την υπογραφή σας. Είναι πολύ σοβαρή η παραχώρηση της Μακεδονίας. Θα λογοδοτήσετε. Υπάρχει ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή», είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Πρέπει να υποκύπτουμε στη θέληση του λαού. Κάντε δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Βασίλη Λεβέντη ΕΔΩ

Θεοδωράκης: Η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Στο Μακεδονικό οι ευθύνες των πολιτικών εδώ και 25 χρόνια είναι τεράστιες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου (16/06/2018) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη ΕΔΩ

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη ΝΔ και ζητά δέσμευση ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ», για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Το ΚΚΕ αποχώρησε την Παρασκευή από τη συζήτηση, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει αποβληθεί από την Ολομέλεια, εξαιτίας των δηλώσεων Μπαρμπαρούση.

Όλα όσα έγιναν νωρίτερα κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε το μεσημέρι η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος χαρακτήρισε ντροπιαστική τη συμφωνία και είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει...

«Ο Τσίπρας θα πάει αύριο με το στυλό που του δίνει ο Καμμενος να υπογράψει μία συμφωνία. Πρόκειται για μια ντροπιαστική συμφωνία, για την οποία, κύριε Τσίπρα, θα λογοδοτήσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ΕΔΩ

Αμέσως μετά, σήκωσε το γάντι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και στην παρέμβασή του τόνισε ότι «Ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ έχει ο Σαμαράς», ενώ υπενθύμισε τη φράση του αείμνηστου Κ. Μητσοτάκη ότι ο Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών στο θέμα των Σκοπίων τα «έκαμε μούσκεμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέδεσε τη Νέα Δημοκρατία με τα όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης και υπογράμμισε οτι η ΝΔ θρέφει το τέρας του ναζισμού. «Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα είπε ο Μπαρμπαρούσης», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του Δημήτρη Τζανακόπουλου ΕΔΩ

Δείτε λεπτό προς λεπτό στο LIVE Blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή

Σχετικές ειδήσεις