Ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης το μεσημέρι

Ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης το μεσημέρι

Μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα προκειμένου σε λίγες ώρες να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης και το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την συμμετοχή όσων επιθυμούν και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του στην Βουλή συνεργαζόμενος με τους στενούς του συνεργάτες, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Αθανασάκη.

Μέχρι αργά τη νύχτα παρέμενε στην Βουλή και ο Πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που τον έφεραν να έχει αποδεχτεί πρόταση να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.