Κίνηση στους δρόμους: «Κόλαση» σε όλη την Αθήνα - Πώς θα φτάσετε στη δουλειά σας

Μποτιλιάρισμα στις κεντρικές λεωφόρους – Στο «κόκκινο»…

Καιρός ΤΩΡΑ: Πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα – Δείτε LIVE

Ξεκίνησε και πάλι η χιονόπτωση στο μεγαλύτερο…

Αποκλειστικό: Ο Τσίπρας έκανε πρόταση στη Λίνα Νικολακοπούλου για το Δήμο Αθηναίων

Δημοτικές Εκλογές: Το αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ για την…

Πώς θα εξελιχθεί εντός της ημέρας ο καιρός; Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού (video)

Καιρός: Πυκνές θα είναι και αύριο οι…

ΕΦΑΠΑΞ: «Ψαλίδια» έως 22,3% - Αυτά είναι τα ποσά των νέων περικοπών

Όσο αργότερα βγαίνει κάποιος στη σύνταξη τόσο…

Χαρίτσης: Έχουμε σταθερή πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις

Χαρίτσης: Έχουμε σταθερή πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το ζητούμενο στη μεταμνημονιακή εποχή είναι η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στις τοπικές κοινωνίες επισήμανε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι μία από τις πρώτες του προτεραιότητες είναι η εφαρμογή και υλοποίηση της μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη».

Ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/φ «στο Κόκκινο» σημείωσε ότι «αυτό που πάντα στηρίζαμε ως κυβέρνηση είναι η αποκέντρωση, η λαϊκή συμμετοχή στα κοινά, η αυτοδιοίκηση εν τοις πράγμασι των τοπικών κοινωνιών».

«Είχαμε πει στη Βουλή ότι ο «Κλεισθένης» ήταν μία σημαντική τομή, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις. Ο ''Κλεισθένης ΙΙ'' , ο ''Κλεισθένης ΙΙΙ'', τομές απαραίτητες για να λυθούν τα προβλήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί οι δήμοι επωμίστηκαν πολλές αρμοδιότητες, χωρίς όμως να τους δοθούν τα εργαλεία για τις φέρουν εις πέρας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τα τοπικά έργα υποδομής ο νέος υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για διάλογο και συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο όλες αυτές οι χρηματοδοτικές δυνατότητες.

«Γιατί το ζητούμενο στη μεταμνημονιακή εποχή είναι η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στις τοπικές κοινωνίες. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς την υλοποίηση τοπικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών» ισχυρίστηκε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Έχουμε σταθερή πολιτική βούληση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εκλογών, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι δεν είναι ώρα να μιλάμε για εκλογές γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, σημειώνοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η εξάντληση της τετραετίας. Τότε θα προσφύγουμε στις κάλπες και τότε ο ελληνικός λαός θα κάνει ταμείο για το πώς παραλάβαμε τη χώρα και πώς την παραδίδουμε».

PHOTO GALLERY