ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Παράδειγμα ανθρωπισμού το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παυλόπουλος: Παράδειγμα ανθρωπισμού το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ», κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Παράλληλα, εξήρε την προσφορά κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία υπήρξε η εμπνεύστρια της όλης προσπάθειας και αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την υλοποίησή της.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι μέσα από την 25ετή λειτουργία της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η «ΕΛΠΙΔΑ» δικαιώνει το όνομά της, και μάλιστα διττώς: «Συγκεκριμένα δε και γιατί, θεραπεύοντας παιδιά, δίνει ελπίδα για το αύριο. Αλλά και γιατί με το παράδειγμά της καλλιεργεί εμπράκτως την ελπίδα ότι το δικό της λαμπερό παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης θα το ακολουθήσουν και άλλοι. Ιδίως στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς, και όχι μόνο για τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στη σημαντική προσπάθεια και το έργο που έχει συντελεστεί από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», υπενθύμισε το ιστορικό ίδρυσης και ολοκλήρωσης της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τονίζοντας: «Ως το 1993, τα παιδιά που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών έπρεπε να καταφύγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, με όλες τις αντίστοιχες δυσχέρειες, όχι μόνο του τεράστιου οικονομικού κόστους, αλλά και του ψυχικού κόστους της απότομης προσαρμογής σ' ένα περιβάλλον εκτός Ελλάδας, μακριά μάλιστα από την οικογενειακή εστία τού κάθε παιδιού».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το 1990 ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» -με εμπνεύστρια και κινητήρια δύναμη την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη- ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης μίας Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

«Μόλις τρία χρόνια αργότερα, τηρώντας μίαν υποδειγματική διαδικασία αλτρουισμού και διαφάνειας, η "ΕΛΠΙΔΑ" ολοκλήρωσε τη Μονάδα και την παρέδωσε, έτοιμη για πλήρη λειτουργία, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», εντεταγμένη έτσι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια της "ΕΛΠΙΔΑΣ" δεν έμεινε όμως εκεί. Συνεχίσθηκε τα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερη ένταση, έτσι ώστε τον Οκτώβριο του 2010 η Μονάδα βρήκε την οριστική της "εστία" στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Νέου Ογκολογικού Κέντρου της "ΕΛΠΙΔΑΣ"» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να αποτιμήσει το έργο και την προσφορά της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» αυτά τα 25 χρόνια, κυρίως, δε, μετά το 2010, καθώς για το έργο και αυτήν την προσφορά που, πρέπει να επισημανθεί, έχει προ πολλού υπερβεί τα σύνορα της Ελλάδας, αρκεί η μαρτυρία εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

«Μαρτυρία, η οποία αποτελεί ήδη συνείδηση της κοινωνίας μας -και όχι μόνο- ενώ πολλά από τα παιδιά που θεραπεύτηκαν, ενηλικιωμένα πια, διαπρέπουν ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Και είναι συγκινητικό το ότι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συμπαρίστανται ενεργώς στο έργο της "ΕΛΠΙΔΑΣ" και της Μονάδας» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr