ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η συγκράτηση της πτώσης

Προτεραιότητα η συγκράτηση της πτώσης

Τη συγκράτηση της πτώσης έθεσε ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η συγκράτηση της πτώσης. Έχουμε αβέβαια αποτελέσματα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας - και δεν συμφωνώ με τον πρόεδρο της κυβέρνησης που ήταν κάπως καθησυχαστικός.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη επιταχύνουν τη ροή του χρόνου - και η μία μέρα μπορεί να ισοδυναμεί με 3-4 μέρες. Πολύ πιθανόν η κυβέρνηση Παπαδήμου σε τέσσερις εβδομάδες να βρεθεί μπροστά σε ιστορικής σημασίας διχάλα: Ή η Ευρώπη να υπερβεί την λουθηρανική της οικονομική θεολογία και θα βάλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λειτουργήσει ως δανειστής εκτάκτου ανάγκης, να κόψει χρήμα, να υποτιμήσει το ευρώ, να κάνει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ανάσχεση της υφεσιακής καταιγίδας, ή πολύ πιο σύντομα να αντιμετωπίσουμε συστημική κατάρρευση της ζώνης του ευρώ».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ακόμα: «Η ανεργία πέρασε το 20%. Όταν καβατζάρει το 25% και αρχίσει να κλιμακώνεται προς το 30%, δεν υπάρχει ευρώ στην Ελλάδα. Δεν είναι το ΚΚΕ που θα μας βγάλει έξω απ' το ευρώ, αλλά η ανεργία και η κατάρρευση των ταμείων. Γι' αυτό πρέπει να είναι επείγουσα βεβαιότητα η συγκράτηση της πτώσης της οικονομίας».