ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Καμμένου για αποχώρηση από την πολιτική; Η οργισμένη απάντηση και η στήριξη στην Εκκλησία

«Βόμβα» Καμμένου για αποχώρηση από την πολιτική; Η οργισμένη απάντηση και η στήριξη στην Εκκλησία

«Φωτιές» άναψε ένας… χρησμός του Πάνου Καμμένου, με αποτέλεσμα οι ΑΝΕΛ να σπεύσουν να σβήσουν τις φλόγες - «Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας»

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους, ηλικιακά, υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη, και δεν ξέρω αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι’ αυτό και θέλω να σας πω αυτά τα πράγματα».

Μια δήλωση την οποία πολλοί ερμήνευσαν ως αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. Κάτι πάντως που διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με δήλωσή του λοιπόν, ο Θεόδωρος Τοσουνίδης χαρακτηρίζει ανυπόστατες και γελοίες τις φήμες, καθιστώντας σαφές πως ο Πάνος Καμμένος παραμένει ενεργός και μάχιμος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Είναι παντελώς ανυπόστατες και επιεικώς γελοίες οι φήμες που διακινούνται από ορισμένους κύκλους για έξοδο του Πάνου Καμμένου από τον πολιτικό στίβο.

Δυστυχώς γι’ αυτούς τους κύκλους, που κρύβονται στο σκοτάδι του παρασκηνίου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να είναι και θα παραμείνει ενεργός, μάχιμος και απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Οι διακινητές των ψευδών ειδήσεων εκφράζουν απλώς και μόνο τον διακαή τους πόθο, με την απατηλή προσδοκία να γλυτώσουν από την αποκάλυψη των ευθυνών τους και να μην έχουν τον Πάνο Καμμένο απέναντί τους».

ΑΝΕΛ: Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας

Στο μεταξύ, αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή, για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, παίρνουν πλέον και οι ΑΝΕΛ μετά και τη σημερινή (16/11) απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, πηγή των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το κόμμα αποδέχεται πλήρως την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή είχαν κρατήσει διακριτική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν ήθελαν να προκαταλάβουν την απόφαση της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίθεση με τη στάση των ΑΝΕΛ, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να τονίσει πως είναι διατεθειμένο να προχωρήσει, ακόμα και μονομερώς στην κατάρτιση σχεδίου νόμου επί του πλαισίου της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου.