ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος πολιτικός «πόλεμος» για την υπόθεση C4i: Τι απαντούν ΝΔ και Γεννηματά

Άγριος πολιτικός «πόλεμος» για την υπόθεση C4i: Τι απαντούν ΝΔ και Γεννηματά

C4I | «Κόκκινο» χτύπησε η πολιτικήαντιπαράθεση το απόγευμα της Τετάρτης (21/11/2018) μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με το Μέγαρο Μαξίμου να εξαπολύει επίθεση εναντίον του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόφαση του κόμματος να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i).

Tην ίδια ώρα, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να μην παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο». Οι «βολές» του Μαξίμου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο πηγών της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Φώφης Γεννηματά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για «θεσμικό ατόπημα».

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου χαρακτήριζε την κίνηση του Κινήματος Αλλαγής «πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» ενώ παράλληλα μιλούσε για «συκοφαντική επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας».

«Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;» τόνιζε επίσης η ανακοίνωση, και κατέληγε λέγοντας: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον».

Λίγη ώρα αργότερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ΝΔ, διευκρινίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί.

«Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά», έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Το «γάντι» σήκωσε και η Φώφη Γεννηματά, που μιλώντας στο κανάλι OPEN δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Διαβάστε σχετικά:

Οργή Μαξίμου για ΚΙΝΑΛ: Πρωτοφανής, ανήθικη και συκοφαντική η επίθεση στον Παυλόπουλο