ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πουλάμε τη Μακεδονία (pics+vid)

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πουλάμε τη Μακεδονία (pics+vid)

Μήνυμα κατά του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας και όσων καλλιεργούν το εθνικό μίσος έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Παρασκευής (14/12/2018) από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» - «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ»

«Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

«Είναι μήνυμα», σημείωσε, «απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλεία».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Θεσσαλονίκη της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, της βαριάς ιστορίας και των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους."Δε θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε.

Είπε ότι «η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία" και ότι "ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας».

«Ως εδώ», τόνισε. «Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», είπε.

«Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «βάζει τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας μας».

«Το επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Έχει έρθει η ώρα της στρατηγικής ήττας για όλους αυτούς που πάνω στο Μακεδονικό έχτισαν πολιτικές καριέρες. Πατριδοκάπηλοι, κήρυκες του μίσους, φανατίζοντας τις κοινωνίες & αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διαιώνιση του προβλήματος για τη σταθερότητα της περιοχής», πρόσθεσε.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ. Κλείνει το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:

Δείτε επίσης:

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

- Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

- Η χώρα ζει τους πρώτους μήνες της απελευθέρωσής της από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων. Αναπνέουμε πιο ελεύθερα, χαράζουμε τον δικό μας δρόμο προς τη δίκαιη ανάπτυξη, χτίζουμε βήμα-βήμα, με σύνεση και αποφασιστικότητα, μια δημοκρατική πατρίδα.

- Δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη στα δύσκολα. Δεν παραδοθήκαμε αμαχητί στις επιταγές τεχνοκρατών, δανειστών και μεγάλων συμφερόντων. Αποδείξαμε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο. Ανοίξαμε δρόμους και συνεχίζουμε.

- Ανοίξαμε τις ντουλάπες με τους σκελετούς του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι πλέον στο φως το πάρτι στην Υγεία, οι μίζες μεγαλοστελεχών του φαρμάκου προς πολιτικούς, οι διαδρομές του χρήματος από τράπεζες, ΜΜΕ και κόμματα, ο κρυμμένος πλούτος των φοροφυγάδων στην Ελβετία.

- Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε στη ΔΕΘ τηρήθηκαν στο ακέραιο. Έχουν ήδη νομοθετηθεί: Μείωση ΕΝΦΙΑ & ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το «Βοήθεια στο Σπίτι», μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων κατά 1% κάτ' έτος για την επόμενη 4ετία.

- Τις πρώτες 100 μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο. Και εμείς και οι άλλοι. Οι απέναντι.

- Δεν αλλάξαμε στρατηγική. Δεν υπαναχωρήσαμε στιγμή από τον ύψιστο σκοπό της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015.

- Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική. Στα μεγάλα ζητήματα έδειξαν μνημειώδη ανικανότητα. Αντιμετώπισαν την τουρκική προκλητικότητα, με λεονταρισμούς. Χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, μόνο με κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης.

- Σήμερα η ρημαγμένη, απείθαρχη, ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες και την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα. Αντίθετα, οι ιεραπόστολοι της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνουν πίσω τους μια Ευρώπη των κοινωνικών εκρήξεων, της ακροδεξιάς, των κλειστών συνόρων. Την Ευρώπη του Brexit, του Όρμπαν, του Σαλβίνι και της Λεπέν.

- Οφείλαμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση. Και το κάναμε. Με μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.Αναβαθμίσαμε τις σχέσεις με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία. Αναπτύξαμε συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων & της ΝΑ Μεσογείου, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο.

- Μέσα σε τρία χρόνια, η κάποτε περίκλειστη Ελλάδα, έγινε ο πρωταγωνιστής μιας νέας εποχής φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή. Με αποτέλεσμα, στρατηγικής σημασίας οφέλη στις υποδομές, την ενέργεια, την ασφάλεια, τον πολιτισμό.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται - Αύξηση κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

Καταγγελία - σοκ: Δύο ακόμα κοπέλες έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια των δολοφόνων της φοιτήτριας (vid)

Ο Ερντογάν άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας»: Οι Κούρδοι της Συρίας ετοιμάζονται για πόλεμο