ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη για την περιφέρεια Κρήτης

Εκλογές 2019: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη για την περιφέρεια Κρήτης

Εκλογές 2019 | Κυριάκος Μητσοτάκης | Περιφέρεια Κρήτης: Ιδιαίτερο βάρος στην κομματική ισχύ της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, φαίνεται πως δίνει προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφασίζοντας να στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης ένα νέο πρόσωπο με αρκετά «βαρύ» επίθετο.

Ο λόγος για τον 34χρονο, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος αν και είναι συγγενής του άλλοτε «γαλάζιου» βουλευτή, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, εντούτοις οι μεταξύ τους σχέσεις δεν φαίνεται να βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί το χρίσμα για την Περιφέρεια Κρήτης στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη δεν είναι διόλου τυχαία.

Οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Χρήστο Μαρκογιαννάκη χαρακτηρίζονται εδώ και αρκετό καιρό «εχθρικές», μιας και ο πρόεδρος της ΝΔ τον απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές.

markogiannakis

Εδώ και καιρό οι σχέσεις Μητσοτάκη - Μαρκογιαννάκη χαρακτηρίζονται «εχθρικές»...

Αυτή η κίνηση είχε προκαλέσει την οργή του Χανιώτη πρώην βουλευτή, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του είχε υποσχεθεί θέση διοικητή σε όποια ΔΕΚΟ ή ανεξάρτητη Αρχή ζητήσει, προκειμένου να δεχτεί να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να κατέβει ως ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί έναν ιδιότυπο «διεμβολισμό» της οικογένειας Μαρκογιαννάκη, σε μια προσπάθεια να «κάψει» οποιαδήποτε προσπάθεια από δυσαρεστημένα στελέχη να προχωρήσουν σε κομματικά «αντάρτικα» στην Κρήτη.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Σύμφωνα, πάντα, με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο 34χρονος σύμβουλος επιχειρήσεων εξελέγη το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Χανίων και το 2016 εκτελεστικός γραμματέας και συντονιστής της παράταξής του.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, του Παντείου Πανεπιστημίου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ – Στο... χιόνι τα χρέη των Αγγελόπουλων;

Καιρός: «Κλείδωσε»! Αυτός θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων

Καταγγελία - σοκ: Δύο ακόμα κοπέλες έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια των δολοφόνων της φοιτήτριας (vid)