ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν το Μάιο - Διχαστικός ο Τσίπρας, δεν θα τον ακολουθήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης | Εκλογές 2019: Σφοδρή κριτική εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε το Σάββατο (15/12/2018), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται για δεύτερη ημέρα, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «το Μάιο του 2019 η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο του διχαστικού λόγου και της ακραίας πόλωσης.

«Στη χθεσινή μου ομιλία, διάρκειας μιας ώρας και δέκα λεπτών, αφιέρωσα μόνο 10 λεπτά στον κ. Τσίπρα. Το υπόλοιπο ήταν θετικός λόγος, αυτό θέλουν να ακούσουν οι πολίτες από μας», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Δείτε σχετικά:

Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται - Αύξηση κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

Σχολιάζοντας δε την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο» και τόνισε: «Δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω, αλλα αυτό δε σημάινει ότι θα αφήνουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση. Ωστόσο, η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ακραία πόλωση».

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Τσίπρας για ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «την Τρίτη είχαμε μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή. Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ δεν θεωρεί πια προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε το ντιμπέιτ».

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Σαμαρά και Βέμπερ

Παράλληλα, οι κύριοι Μητσοτάκης και Σαμαράς είχαν από κοινού συνάντηση με με τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο περιθώριο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Οι τρεις τους συζήτησαν εν τάχει την πορεία του κ. Βέμπερ για την προεδρία, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επικείμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Δεύτερη ευκαιρία – Αυτές οι αιτήσεις ελέγχονται ξανά

Κοζάνη: Έπαθε το σοκ της ζωής του - Βγήκε βόλτα και του επιτέθηκαν 20 αδέσποτα σκυλιά

Δολοφονία Ρόδος - «Βόμβα» Κούγια: Διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία υπέρ του 21χρονου Έλληνα δράστη