ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος όταν ανοίξει ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ

Α. Λοβέρδος: Είμαι έτοιμος όταν ανοίξει ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ

Την βούλησή του να δώσει το «παρών» στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτή ανοίξει, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αναζητείται ο πολιτικός μας λόγος και, παράλληλα με τις υπουργικές μου υποχρεώσεις, διαμορφώνω και το πολιτικό πρόγραμμα των μειζόνων προτεραιοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα. Και είμαι έτοιμος να συμμετάσχω στον σχετικό διάλογο, όταν αυτός ανοίξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι αυτό που προέχει, είναι να μην καταρρεύσει η χώρα, κάτι που συνδέεται με την καταβολή της έκτης δόσης. Η συζήτηση για τη διαδοχή θα πρέπει να ανοίξει μετά την εκταμίευση του ποσού. «Δεν υπάρχει αυτές τις εβδομάδες χώρος για τίποτε άλλο», αναφέρει, εκτιμώντας ότι η πιθανότητα ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό είναι σοβαρή.

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι οι εκλογές «λίγο πριν ή λίγο μετά» τις 19 Φεβρουαρίου γίνουν, δεν έχει σημασία. Άλλωστε, προσθέτει, το χρονοδιάγραμμα για τα όσα αφορούν την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου έχει μετατεθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου στα τέλη Ιανουαρίου.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει «επαινετέα» τη στάση του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει τη συμφωνία που είχε ανάγκη για την πατρίδα, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για μικροκομματική κριτική.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι ο κ. Καρατζαφέρης, όλα τα τελευταία χρόνια «σκέφθηκε με κριτήριο τις ανάγκες της χώρας».