ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Ήταν καταζητούμενος και από την Interpol

Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Ήταν καταζητούμενος και από την Interpol

Η Ιντερπόλ καταζητούσε και στην Ελλάδα τον Νίκο Γεωργιάδη για την εμπλοκή του στο κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας που συγκλονίζει τη Μολδαβία ενώ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε συλληφθεί και στη Γερμανία μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος - Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας 

Τελικά για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη, γνώριζαν άπαντες. Όπως αναφέρει το documentonews.gr ήταν ενήμερες και οι ελληνικές αρχές. Τόσο η ελληνική αστυνομία όσο και η εισαγγελία Εφετών. Επρόκειτο δηλαδή για κοινό μυστικό που προσπάθησαν από ό,τι φαίνεται να μη διαρρεύσει.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της πορείας του εντάλματος που εκδόθηκε μέσω της Ιντερπόλ, στις 17 Νοεμβρίου 2011 η Μολδαβία εκδίδει το διεθνές ένταλμα.

Την ίδια ημέρα μέσω του ελληνικού τμήματος της Ιντερπόλ η Ελλάδα λαμβάνει το ένταλμα σύλληψης και έκδοσης του Νίκου Γεωργιάδη στη Μολδαβία. Τέσσερις ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η ελληνική αστυνομία διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα (ένταλμα και ενημερωτικά σημειώματα) στην εισαγγελία Εφετών και στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής του.

Στις 10 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απαντά στις μολδαβικές αρχές πως λόγω της ελληνικής υπηκοότητας δεν μπορεί να εκδώσει τον Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία.

Δύο ημέρες μετά, στις 12 Δεκεμβρίου, η Ιντερπόλ κοινοποιεί την παύση αναζήτησης του Ν. Γεωργιάδη με την ένδειξη «other reasons». Προφανώς σχετίζεται με παύση που προέκυψε από τη μη συνέχιση της δίωξης λόγω της διπλωματικής ασυλίας τού μέχρι εκείνη την ώρα καταζητούμενου.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης

Όσον αφορά στην κράτηση του Νίκου Γεωργιάδη σε αεροδρόμιο της Γερμανίας λόγω του εντάλματος της Ιντερπόλ, η πολύκροτη αποκάλυψη έγινε από τον εκπρόσωπο της μολδαβικής αστυνομίας Αλεξάντρου Μπεσλεάγκα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κισινάου με αφορμή την καταδίκη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο Ν. Γεωργιάδης δεν είχε κρατηθεί μόνο στο αεροδρόμιο του Κισινάου από τις αστυνομικές αρχές της χώρας αλλά και σε αεροδρόμιο της Γερμανίας έπειτα από σήμα που έστειλαν οι αρχές της Μολδαβίας στην Ιντερπόλ.

Ο εκπρόσωπος της μολδαβικής αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων είχε ερευνηθεί από τις αρχές της χώρας, όμως η διπλωματική του ασυλία έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου ο Ν. Γεωργιάδης να δραπετεύσει των ευθυνών του.

Τα λόγια του αξιωματικού της αντι-trafficking υπηρεσίας της μολδαβικής αστυνομίας αλλά και η αποκάλυψη του Documento ότι ο Ν. Γεωργιάδης ήταν καταζητούμενος και στην Ελλάδα, καταρρίπτουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους δικούς του αλλά και της ΝΔ περί σκευωρίας, πλεκτάνης και συνωμοσίας εναντίον του.

Παράλληλα, ο Αλ. Μπεσλεάγκα αποκάλυψε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ακόμη ένας μέλος του κυκλώματος trafficking συνελήφθη στη Μολδαβία, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση είναι ακόμη ανοικτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τυχόν εισαγγελικές πράξεις που δεν έχουν τελεστεί από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όλα όσα αποκάλυψε το 2017 ο εγκέφαλος του κυκλώματος μέσα από τη φυλακή αναφορικά με τον Ν. Γεωργιάδη σε συνέντευξή του για Μέσο της Δανίας. Συγκεκριμένα, ο Ολεγκ Σιβίτσκι περιγράφει τον τρόπο που τον πλησίασε ο Ελληνας πρώην βουλευτής και διπλωμάτης για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα αγόρια.

Τον είχαν συλλάβει και στη Γερμανία

Ο Αλεξάντρου Μπεσλεάγκα, εκπρόσωπος της μολδαβικής αστυνομίας, έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη, όπως και άγνωστες λεπτομέρειες για την έρευνα των αρχών της χώρας.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε αφορά μία ακόμη κράτησή του από αστυνομικές αρχές, αυτήν τη φορά σε αεροδρόμιο της Γερμανίας, λίγες εβδομάδες μετά την κράτησή του στο αεροδρόμιο του Κισινάου. Σύμφωνα με πηγές της μολδαβικής αστυνομίας, οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν την Interpol για την έρευνα και όσα είχαν προκύψει κατά του Ν. Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να κρατηθεί και στη Γερμανία, πιθανότατα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για στοιχείο που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον πρωτόδικα καταδικασμένο Ν. Γεωργιάδη για όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ή μάλλον για όσα παρέλειψε να καταθέσει. Ισως, κατά το αφήγημα του Λευτέρη Αυγενάκη, η Interpol και οι γερμανικές αρχές αποτελούν μέρος της πλεκτάνης εναντίον του Ν. Γεωργιάδη και της «προσωπικής του υπόθεσης»…