ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ζεστό» κρατάει η ΝΔ το αίτημα για εκλογές

«Ζεστό» κρατάει η ΝΔ το αίτημα για εκλογές

Ζήτημα εκλογικών διαδικασιών έθεσαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ .κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και Αθανάσιος Σκορδάς , οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση.

Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, την ώρα που υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα πάρει παράταση καθώς δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της.

Ο κ. Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννίτση, δήλωσε:

«Επισημάναμε ότι, ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίσουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται ήδη από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία.

Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ακόμη ότι το υπουργείο Εσωτερικών «θα πρέπει να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα».