ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Άδικη η κριτική για τις προσλήψεις - μετατάξεις της Βουλής

Βούτσης: Άδικη η κριτική για τις προσλήψεις - μετατάξεις της Βουλής
EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τους ισχυρισμούς για «όργιο» προσλήψεων και μετατάξεων στη Βουλή και βόλεμα συγγενών και φίλων, χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική που δέχεται. 

Ο Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά το μπαράζ αρνητικών για τον ίδιο δημοσιευμάτων, μίλησε για δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και επέμεινε πως επί προεδρίας του «έσπασε» το πελατειακό σύστημα ετών που ήθελε εργαζόμενους να προσλαμβάνονται στη Βουλή με απόφαση και μόνον του εκάστοτε Προέδρου της.

«Βρήκαμε ένα πελατειακό σύστημα προσλήψεων με μόνη πρόταση την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου, για εμάς αυτό το κριτήριο δεν υπήρξε ούτε μια φορά, δεν έγινε καμία επιλογή από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε και προκάλεσε όποια πολιτική δύναμη επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του για τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως έγιναν μετατάξεις βάσει του νόμου της κινητικότητας στο δημόσιο που είναι γνωστές εδώ και μήνες. Υπήρξαν, όπως είπαν, συγκεκριμένα 64 περιπτώσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 33 έχουν ολοκληρωθεί, 29 εκκρεμούν και 2 δεν προχώρησαν.

Συμπλήρωσε δε, ότι στη Βουλή για πρώτη φορά δεν υπήρξε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κι ότι δεν εκδιώχθηκε κανένας συμβασιούχος παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις των υπηρεσιών της Βουλής.

Τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ο Νίκος Βούτσης έκαναν λόγο για μαζικό βόλεμα συγγενών, φίλων και κομματικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Βγήκε στην αυλή και «πάγωσε» το αίμα της - Φρίκη με αυτό που είδε μπροστά της

«Βόμβα»: Κλείνει μεγάλο ελληνικό εργοστάσιο γάλακτος - Αγωνία για τους εργαζόμενους