Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα για το «δεύτερη φορά αριστερά»

Newsbomb

«Αλητεία» χαρακτήρισε την καταγραφή των συνομιλιών του Eurogroup το 2015 από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN, την Κυριακή (16/02).

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι "η δεύτερη φορά αριστερά", όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών.

Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: «ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη».

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όλη τη συνέντευξη του υπουργού.

Για το στικάκι Βαρουφάκη

Για την καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία».

«Δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα ο κοροναϊός»

Αναφερόμενος στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ο υπουργός εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα άμεσα από την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του «COVID-19».

«Εάν κρατήσει μία - δύο εβδομάδες ακόμη, πιθανότατα δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Εάν κρατήσει ένα χρόνο, προφανώς θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη». Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, στην οικονομία είπε: «Χρειάζεται διάνυσμα χρόνου η βελτίωση των μακρο και των δημοσιονομικών μεγεθών να περάσει στην πραγματική οικονομία. Ασφαλώς το 2020 θα δούμε μεγάλη βελτίωση. Ήδη η μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δημιουργήσει καινούριες συνθήκες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Χρειάζεται, όμως, διάνυσμα χρόνου για να έλθει στην καθημερινή ζωή. Η διαφορά, πάντως, φαίνεται ήδη και οι πολίτες με τις μειώσεις των φόρων έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, κάτι που θα γίνεται περισσότερο εμφανές προϊόντος του 2020».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Πάτρα: Γυναίκες με κομμένα κεφάλια και κρεμάλες έξω από το φανοποιείο του 40χρονου

Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν: Κίνδυνος πολέμου Ρωσίας - Τουρκίας