Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηνικολάου: Είναι ο θάνατος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Newsbomb

Τις παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και στον τομέα του φαρμάκου κατήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τους δανειστές, ο έγκριτος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών φωτογραφίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα, μεγάλων γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, αναφερόμενος στην πρόταση για εξευτελιστικές μειώσεις στις τιμές των off-patent και γενοσήμων φαρμάκων.

«Είναι ο θάνατος και το τέλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, το γεγονός ότι η τρόικα επιμένει σε κάποια μέτρα, τα οποία οδηγούν στο να τελειώσει η ελληνική οικονομία.

Όπως επιμένουν να αυξήσουν τους συντελεστές στην εστίαση, στον τουρισμό, τα ξενοδοχεία, και τα μεγάλα τουριστικά νησιά, έτσι επιμένουν να τελειώσουν και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Και με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά η φωτογραφία των συμφερόντων που εκπροσωπεί η τρόικα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πασιφανής. Είναι οι μεγάλες γερμανικές και άλλες βιομηχανίες φαρμάκων των βορείων χωρών και δεν πρέπει να το δεχτεί αυτό καμιά ελληνική κυβέρνηση.

Η τρόικα θέλει, όπου είμαστε ακόμα όρθιοι, να γονατίσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο: