Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία εάν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη

Newsbomb

Μήνυμα ενότητας της Ευρωζώνης έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία το βράδυ. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «είμαι εδώ για έναν έντιμο συμβιβασμό. Το χρωστάμε στους πολίτες της Ευρώπης».

Μέρκελ: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη

Απαισιόδοξη για επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όχι μόνο γιατί έχει επιδεινωθεί πολύ η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά και γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη που είναι κάτι πιο ουσιαστικό από ένα νόμισμα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ολάντ: Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Προσερχόμενος στο κτίριο όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως δεν υπάρχει Grexit για λίγο και πως η Γαλλία είναι διατεθειμένη να κάνει οτιδήποτε για να κρατήσει εντός ζώνης του ευρώ την Ελλάδα.

«Ξέρω την Ευρώπη δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία απόψε και για να επιτρέψουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη να προχωρήσουν», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που έκανε λόγο για προσωρινή, τουλάχιστον πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει Grexit για λίγο ή όχι. Είτε θα μιλήσουμε για grexit είτε όχι, η Ευρώπη είναι σε ύφεση και αυτό δε μου αρέσει. Δεν υπάρχει grexit υπό αίρεση. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί».

Γιούνκερ: Θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή να βρούμε λύση (video)

Αλλαγή στάσης από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγο πριν από την κρίσιμη για την Ελλάδα Σύνοδο Κορυφής.

«Θα παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή για να υπάρξει λύση» ανέφερε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Θα προσπαθήσουμε μέχρι τελευταία στιγμή να βρούμε λύση. Θέλω να πιστεύω ότι θα τη βρούμε τη λύση, ακόμη και αν χρειαστεί αγώνας» είπε συγκεκριμένα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη Σύνοδο Κορυφής