ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές με διακύβευμα τη νέα ΕΦΕΕ

Φοιτητικές εκλογές με διακύβευμα τη νέα ΕΦΕΕ

Σε ήρεμο κλίμα και με τις παρατάξεις να βρίσκονται στις επάλξεις διεξάγονται από το πρωί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.

Περισσότεροι από 100.000 φοιτητές αναμένεται να βρεθούν στις κάλπες, έχοντας ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένα ξεκάθαρο διακύβευμα. Πρόκειται για την πρόταση που έχει καταθέσει η γαλάζια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη δημιουργία μίας νέας Εθνικής Ένωσης Φοιτητών, η οποία θα κλείσει και τυπικά τον κύκλο της ιστορικής ΕΦΕΕ και θα δώσει στο φοιτητικό κίνημα νέα πνοή.

Η πρόταση αυτή που κατ' αρχήν έχει γίνει δεκτή με επιφύλαξη από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αναμένεται να διεκδικήσει σήμερα νομιμοποίηση στις κάλπες που έχουν στηθεί σε περισσότερους από 270 συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών σε όλη τη χώρα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 21.00, ενώ αναμένεται μία ακόμα επικράτηση της γαλάζιας παράταξης, η οποία επικρατεί ανελλιπώς από το 1986. Δεύτερη δύναμη πιθανότατα θα παραμένει η πράσινη ΠΑΣΠ, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ πάντως (ΠΚΣ) να εμφανίζονται έπειτα από σχεδόν μία πενταετία με ανοδικές τάσεις.

Διαβάστε επίσης

Οι φοιτητικές εκλογές «βήμα» για τη νέα ΕΦΕΕ