ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Organic Islands: Αρωματικά φυτά και βότανα από την Νάξο

Organic Islands: Αρωματικά φυτά και βότανα από την Νάξο

Πώς παρατάς μια στρωμένη δουλειά και μια μεγάλη καριέρα για να κάνεις κάτι δικό σου και στην ουσία να ξεκινήσεις και πάλι από το μηδέν; Ο Νίκος Χατζηανδρέου βρήκε τον τρόπο και το κουράγιο για να το πραγματοποιήσει!

Ο Νίκος Χατζηανδρέου, το 2008 αποφάσισε να μετακομίσει οικογενειακώς στη Νάξο, να εγκαταλείψει μια στρωμένη καριέρα ως σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες και να δημιουργήσει μια δική του εταιρεία.

Άλλωστε, οι σπουδές του σε πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας ήταν μια πολύ καλή και στέρεα βάση. Ο κ. Χατζηανδρέου έχει BA in International Policy and Administration από το Staffordshire University και MA in Diplomatic Studies από το Diplomatic Academy of London (University of Westminster).

Τα διπλώματα και τα πτυχία δεν λένε και τίποτα όμως, αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου! Όσο δύσκολο και αν φαντάζει ειδικά στις ημέρες που διανύουμε ο Νίκος Χατζηανδρέου, ιδρυτής της εταιρείας Organic Islands, άλλαξε ρώτα μέσα σε μια στιγμή!

Έτσι το 2008, πήρε την οικογένεια του και ανέβηκε στο καράβι για Νάξο και εγκαταστάθηκε σε μια περιοχή που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κυκλαδίτικου νησιού, το χωριό Σαγκρί.

Από την οικογενειακή μετακόμιση μέχρι την ίδρυση της εταιρείας Organic Islands πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια. Η μικρή αλλά γοργά αναπτυσσόμενη οικογενειακή εταιρεία παραγωγής και μεταποίησης οργανικών-βιολογικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2010. Την ιδία περίοδο η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη καλλιέργεια Μελισσόχορτου (Melissa Officinalis).

Η καλλιέργεια έγινε στα οικογενειακά κτήματα στο Σαγκρί. Με το τέλος του 2012 η καλλιέργεια είχε 8 διαφορετικά είδη: λεβάντα, μελισσόχορτο, ύσσωπο, φασκόμηλο, θυμάρι, φλισκούνι, ρίγανη, δενδρολίβανο. Από την αρχική διαθέσιμη έκταση των οικογενειακών κτημάτων έφτασαν σταδιακά τα 12.000 τ.μ. και μετά τα 30.000 τ.μ., με στόχο στο τέλος του 2015 οι καλλιέργειες να καλύπτουν 100.000 τ.μ. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας βοτάνων με στόχο να λειτουργήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Είναι η πρώτη (και ακόμα η μοναδική) εταιρεία στις Κυκλάδες που καλλιεργεί πιστοποιημένα οργανικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Το κλίμα και η σύσταση του εδάφους στο νησί της Νάξου, είναι ιδανικά για τέτοιες καλλιέργειες. Η έλλειψη νερού, η πλούσια ηλιοφάνεια καθώς και οι παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας έχουν ως αποτέλεσμα ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε αιθέρια έλαια που δίνουν στα προϊόντα χαρακτηριστική γεύση και άρωμα.

Διακρίσεις

Η Organic Islands στην πρώτη της επίσημη παρουσία σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Φεστιβάλ "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις" κατάφερε να αποσπάσει την 18η Διάκριση
με την επισήμανση "Ξεχώρισαν", μεταξύ 150 αυστηρά επιλεγμένων σημαντικών και αξιόλογων Ελλήνων παραγωγών.

Διαβάστε επίσης:

Το μεσσηνιακό λάδι που πήρε το χρυσό βραβείο γεύσης στη Ν. Υόρκη

Ελληνικά όσπρια από την Καστοριά... στο Μανχάταν!