ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Κρύο» ντέρμπι, με «ερυθρόλευκη» απόχρωση

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Κρύο» ντέρμπι, με «ερυθρόλευκη» απόχρωση
Νικητής ο Ολυμπιακός σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μετά από καιρό
InTime

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένα από τα πιο άχαρα ντέρμπι των τελευταίων ετών έγινε την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με τους Πειραιώτες να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Το βράδυ της Παρασκευής αν κάποιους περνούσε έξω από το ΟΑΚΑ με τίποτα δεν θα καταλάβαινε πως μέσα στο κλειστό γινόταν αγώνας μπάσκετ. Πόσω μάλλον ένα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!

Η απουσία κόσμου, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν έτσι ώστε να παρθούν μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, κρατά κλειστά τα γήπεδα για τον κόσμο κι έτσι στην έδρα των «πράσινων» δεν υπήρχε ο παλμός και η ένταση άλλων αγώνων.

Αυτό επηρέασε και τις δυο ομάδες πάνω στο παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, να καταφέρνουν να πάρουν την νίκη 78-71 κόντρα στο «τριφύλλι» και να προηγούνται πλέον 8-6 στις νίκες στην Euroleague από το 2000 κι έπειτα.

Τα highlights του αγώνα

Το φωτορεπορτάζ και τα στατιστικά του αγώνα και η βαθμολογία της Euroleague

Βόβορας: Ακόμα χτίζουμε την ομάδα

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, σχολίασε μετά τον αγώνα πως στην ομάδα του κόστισαν οι βιαστικές επιλογές αλλά και οι απουσίες που είχε. Μεταξύ άλλων σχολίασε πως οι «πράσινοι» χτίζουν μια νέα ομάδα, με μια νοοτροπία διαφορετική.

«Νομίζω ότι σημείο "κλειδί" ήταν όταν το ματς ήταν στους 4 πόντους, με καλή προσωπική άμυνα είχαμε βιαστικές επιλογές που δε μας άφησαν να αλλάξουμε το momentum», είπε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε: «Ακόμα χτίζουμε την ομάδα. Μια καινούρια ομάδα. Θέλουμε μια νοοτροπία που θα πρέπει να πιέζουμε μέχρι το τέλος. Τα παιδιά προσπαθήσανε πάρα πολύ. Ξέρω ότι η πίεση είναι μεγάλη. όλοι είχαν τεράστια επιθυμία να κερδίσουν. Το μάθημα είναι πως αργήσαμε να μπούμε στο αμυντικό κομμάτι όπως θα έπρεπε».

Μπαρτζώκας: Είχαμε τον έλεγχο 40 λεπτά

Στον αντίποδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε πως η ομάδα του είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή ως το τέλος. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο κόσμος λείπει από τα γήπεδα ακόμα κι αν πρόκειται για τους οπαδούς του αντιπάλου.

«Προσπαθούσαμε να ελέγξουμε το ματς και στα 40 λεπτά. Μεγάλη νίκη για εμάς. Μπράβο στα παιδιά που πήραν τα ριμπάουντ. Ήταν σημείο "κλειδί"», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το επίπεδο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό και δεν έχει να κάνει με τον κόσμο. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία, επειδή δεν έχει φασαρία αλλά τα συναισθήματα που κρίνει ο κόσμος λείπουν. Αλλά για να μην κάνω υποθέσεις θα πω απλά ότι το μπάσκετ είναι φτιαγμένο για να έχει κόσμο. Πρέπει να κερδίζεις και με τον εχθρικό κόσμο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Στο επίπεδο 3 η Αττική