ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα παίζω στην Εθνική ως τα 40 μου, θέλω τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Μιλγουόκι

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα παίζω στην Εθνική ως τα 40 μου, θέλω τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Μιλγουόκι
InTime

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Σε μια συνέντευξη «ποταμό», ο Έλληνας σούπερ σταρ και δυο φορές MVP του NBA μίλησε για όλους και για όλα. Τι είπε για τη φιλανθρωπική του δράση στα Σεπόλια, τον χαρακτήρα του που μένει ο ίδιος αλλά και τους μελλοντικούς του στόχους.

Μια συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο πάντα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον όταν ο MVP του NBA μιλάει για… τα πάντα. Μια τέτοια εξομολόγηση έκανε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην κάμερα της Cosmote TV και την εκπομπή «Pick’n’roll», όπου μίλησε για… όλα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαρακτήρισε ως «τροφή για την ψυχή» αυτό που έκανε πριν από λίγο καιρό στα Σεπόλια, σχολιάζοντας πως όσα κι αν έχει καταφέρει και όσα κι αν έχει ζήσει στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, παραμένει ο ίδιος όπως την εποχή που έπαιζε στον Φιλαθλητικό.

Παράλληλα, ο «Greek Freak» αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα λέγοντας πως θέλει να παίζει στη «γαλανόλευκη» μέχρι τα… 40 του, ενώ δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να παίξει στο πλευρό των καλύτερων του ΝΒΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν τον ενδιαφέρει αν θα έρθει στην ομάδα του κάποιος άλλος σταρ και θα του πάρει τα πρωτεία, αρκεί να φτάσει σε κατάκτηση τίτλων.

Επίσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε και για την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα σαν… πατέρας. Όπως εξήγησε, η πατρίδα αυτή τη φορά του φάνηκε διαφορετική.

«Ήρθα για πρώτη φορά σαν πατέρας»

«Νιώθω υπέροχα. Συνήθως έρχομαι Ιούλιο, τώρα ήρθα πιο μετά. Έφερα τον Λίαμ στην Ελλάδα, είναι ωραία. Και λίγο περίεργο. Ήρθα σαν μπαμπάς. Η Ελλάδα είναι διαφορετική όταν είσαι μπαμπάς! Είναι μικρός ακόμα. Τον πήγα βόλτες, στην Ακρόπολη, στις παραλίες», είπε χαρακτηριστικά ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Όσο για την εθνική ομάδα, σχολίασε: «Μπορεί να παίζω στην Εθνική μέχρι τα 38 μου, μέχρι τα 40 μου για να κερδίσω μετάλλια. Σαν Γιάννης δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω αν δεν τα καταφέρω. Αν ερχόταν ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ και ο Ντέιβις στο Μιλγουόκι, θα ήμουν καλά, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος».

«Αυτά μου είπε ο Ομπάμα»

Σχετικά με την αγάπη που δέχεται όταν επιστρέφει στην Αθήνα, ο «Giannis» απάντησε: «Το νιώθω ότι οι Έλληνες είναι χαρούμενοι για εμένα. Το καταλαβαίνω και στο Μιλγουόκι από τους ανθρώπους που έρχονται στα ματς με τις σημαίες και ουρλιάζουν, εδώ σταματούν τα αμάξια και μου λένε "σε αγαπάμε", το νιώθω ακόμη περισσότερο κι εγώ και η οικογένειά μου. Πριν από δύο εβδομάδες έπαιξα για μια κοκα-κόλα και δύο σουβλάκια, έχασα... Σε τρίποντα βέβαια. Πήγα το βράδυ στο ΣΕΦ και έκανα προπόνηση, έχασα και έπρεπε να κεράσω τον φίλο μου μετά. Αυτό που κάναμε στα Σεπόλια, είναι τροφή για την ψυχή. Νιώθω πιο καλά από το να παίρνω, γιατί ο κόσμος μου δίνει αγάπη. Νιώθω δέκα φορές καλύτερα όταν δίνω».

Στη συνέχεια, ο Αντετοκούνμπο μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μου έδωσε συμβουλές για το μπάσκετ και τον Λίαμ. Είναι ο πρόεδρος, πρέπει να δείχνει τι κάνει ώστε οι πολίτες να ακολουθούν το παράδειγμά του. Όλα είναι μέρος της δουλειάς, είναι στιγμές που είμαι κουρασμένος, δεν θέλω να κάνω τίποτα, να μείνω σπίτι να δω ταινία και να παίξω με τον γιο μου. Παρόλα αυτά, κάνω όσα πρέπει να κάνω. Πήγα στη Σουηδία για να δω τον παλιό μου συμπαίκτη μετά από οκτώ χρόνια, είμαι ακόμη ο Γιαννάκης. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εγώ τα κάνω όλα για εμένα και για την οικογένειά μου, θα φύγω και θα πάω να παίξω τη σεζόν, θα νιώθω ότι είμαι καλά, θα θυμάμαι τη γειτονιά μου. Εχω προσπαθήσει, έχω δώσει το λιθαράκι μου. Θέλω να είμαι ο Γιάννης από τον Φιλαθλητικό, όχι ο MVP», ήταν τα λόγια του.

«Τρομερό παιδί ο Τσιτσιπάς»

Σε ερώτηση για το πως βλέπει τον εαυτό του, είπε: «Αλλάζει ο Γιάννης, σίγουρα από αυτά τα επτά χρόνια έχω ωριμάσει. Πήγα 18 χρονών, τώρα είμαι 25, είμαι πατέρας. Είναι φυσιολογικό, γίνεσαι πιο έξυπνος, αλλά τα πιστεύω μου είναι ίδια. Κάνω αυτά που αγαπάω, το κάνω γιατί μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, να βοηθάω όσους είναι δίπλα μου. Σε αυτό το κομμάτι είμαι ίδιος. Σίγουρα θα απαντήσω σε αυτόν που με λέει Γιαννάκη, γιατί σημαίνει ότι με ξέρει από παλιά. Δεν με ενδιαφέρει να διευρύνω τον κύκλο μου, δύσκολα μπαίνουν άτομα σε αυτόν, εύκολα βγαίνουν. Όσο γίνεσαι διάσημος, έρχονται για να σε εκμεταλλευθούν και όχι πάντα για τα λεφτά. Ο κύκλος μου είναι η οικογένειά μου. Ακόμη και ο Γιώργος, ο ατζέντης μου, του έχω βαφτίσει το παιδί. Αν δεν γινόμουν μπασκετμπολίστας, θα ήθελα να έχω εταιρεία real estate».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ο Τσιτσιπάς είναι τρομερό παιδί. Μιλήσαμε, με ρώτησε πως μπορεί να γίνει καλύτερος. Του είπα να προσέχει τη λεπτομέρεια, γιατί στο τέλος της καριέρας σου θα θέλεις να νιώθεις ότι συνέχισα για 15 χρόνια. Έχουμε κρατήσει επαφή και θα μιλάμε συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Η συμβουλή του Κόμπε Μπράιαντ»

Αναφορικά με το αν του έδωσε μια συμβουλή ο Βασίλης Σπανούλης σχολίασε: «Μια συμβουλή που μου έδωσε ο Σπανούλης, στην αρχή ακούστηκε περίεργο, αλλά μετά είχε νόημα. Δεν μπορώ να σας το πω, είχε να κάνει με το να κερδίζεις. Μου είπε ότι για να κερδίζω, πρέπει να κάνω αυτό κι εκείνο».

Ενώ για εκείνη του Κόμπε Μπράιαντ, είπε: «Για να κερδίσεις... Ο καλύτερος πονάει. Πρέπει να κάνεις θυσίες. Στεναχωριέμαι. Λίγο τον γνώρισα και μου είπε ότι έκανε θυσίες για είκοσι χρόνια. Η γυναίκα του περίμενε, γιατί ήξερε ότι είχε γεννηθεί για το μπάσκετ. Του είπε ότι θα τον περιμένει όταν τελειώσει. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος».

Επίσης, σχολίασε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λέικερς, όπου αγωνίζεται ο αδερφός του Κώστας. «Αν δεν τσακωθείς με την οικογένειά σου, με ποιον θα τσακωθείς; Πάρτε τα όλα αν είναι να κινδυνέψουν οι δεσμοί της οικογένειας. Την φήμη, τα λεφτά. Για τον Κώστα ήμουν απίστευτα χαρούμενος. Πανηγυρίζαμε μαζί από το τηλέφωνο. Είχα την σαμπάνια μου, του έλεγα ότι θα την ανοίξω γι' αυτόν», ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στο διάγγελμά του