ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Δεν έφταναν στον Ολυμπιακό τα τρίποντα και νίκησε η Φενέρμπαχτσε

Euroleague: Δεν έφταναν στον Ολυμπιακό τα τρίποντα και νίκησε η Φενέρμπαχτσε
InTime

Euroleague: Ήττα 84-77 για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, παρά το εντυπωσιακό 46,9% στα τρίποντα για τους «ερυθρόλευκους», με τη Φενέρμπαχτσε να είναι πιο ουσιαστική και να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Στην επιστροφή του Κώστα Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά σαν αντίπαλος της Φενέρμπαχτσε, ο Έλληνας γκαρντ δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό και να «πληγώσει» την παλιά του ομάδα. Οι Τούρκοι κατάφεραν να επιστρέψουν από το καλό ξεκίνημα του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα, και κερδίζοντας όλες τις μάχες στο «ζωγραφιστό» άντεξαν στην… τρίποντη επιδρομή των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν στο τέλος σημαντική νίκη 84-77 επί των Πειραιωτών για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός σούταρε 15/32 τρίποντα, που μεταφράζεται στο εξαιρετικό 46,9%, όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει! Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ πήγε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε, «χτύπησε» στις αδυναμίες του Ολυμπιακού στη ρακέτα και κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κερδίσει στη μάχη των ριμπάουντ και να εκμεταλλευτεί την καλή κατάσταση του Βέσελι (17 πόντοι, 8/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ), για να επιστρέψει στο ματς, να θέσει τους δικούς της όρους και στο φινάλε να πάρει τη νίκη.

Ο Κώστας Σλούκας, που πριν τον αγώνα τιμήθηκε από τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε, έμεινε σε ρηχά νερά με μόλις 5 πόντους και 1 ριμπάουντ, έχοντας περισσότερο ρόλο δημιουργού καθώς μοίρασε 7 ασίστ. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήγε να κάνει... μόνος του την ανατροπή στο τέλος, έχοντας συνολικά 17 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 11 πόντους και ο Λίβιο Ζαν-Σαρλ 12 με 6 ριμπάουντ.

Από πλευράς νικητών, κορυφαίος όπως αναφέραμε ήταν ο Γιαν Βέσελι, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Νταϊσόν Πιέρ (14 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Νάντο Ντε Κολό (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Το φωτορεπορτάζ και τα στατιστικά του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα