ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Τελετή έναρξης παρουσία Αυγενάκη

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο: Τελετή έναρξης παρουσία Αυγενάκη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε το «παρών» στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης που έγινε στο ΣΕΦ την Τρίτη (13.07).

Από σήμερα (13.07) μέχρι και την Κυριακή (18.07), στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ανδρών με Αμαξίδιο, της Β’ κατηγορίας. Η ΟΣΕΚΑ σε συνεργασία με το υφυπουργείο κατάφερε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, με την Ελλάδα να φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά και να κερδίσει ακόμα μια άνοδο.

Στην τελετή έναρξης έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί για την Κυβέρνησή μας ευθύνη, πρόκληση, χρέος, τιμή και μάθημα ζωής και ελπίδας. Μας διδάσκουν ότι δεν υπάρχουν όρια στη θέληση».

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

Στην Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ανδρών με Αμαξίδιο (β’ κατηγορία), που ξεκίνησε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η Ομοσπονδία (ΟΣΕΚΑ) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο διεκδίκησε και φιλοξενεί αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, όπου συμμετέχουν ακόμα οι Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία και ευελπιστεί να φτάσει ψηλά, να πετύχει ό,τι και πρόπερσι, όταν κατέκτησε την πρωτιά και τότε ανήλθε από την Γ’ στη Β’ κατηγορία??

Καλωσόρισα τους αθλητές και τις ξένες αποστολές, ευχήθηκα υγεία και καλή επιτυχία, επισημαίνοντας πόσο σπουδαίο είναι, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, να διοργανώνονται στη χώρα μας τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα, που αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας στις ασφαλείς συνθήκες, τις οποίες εξασφαλίζει η Ελλάδα.

Υπογράμμισα ότι με αργά αλλά σταθερά βήματα και με συντεταγμένο πλάνο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, η οποία θα είναι ακόμα πιο πασιφανής από την προσεχή εβδομάδα, όταν στα γήπεδα θα μπορούν να επιστρέψουν, τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες και οι φίλαθλοι.

Τόνισα για άλλη μια φορά πως ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί για την Κυβέρνησή μας ευθύνη, πρόκληση, χρέος, τιμή και μάθημα ζωής και ελπίδας. Μας διδάσκουν ότι δεν υπάρχουν όρια στη θέληση.

Γι’ αυτό, άλλωστε και προχωράμε στην κατασκευή Αθλητικού Κέντρου ΑμεΑ στη Ραφήνα, το οποίο θα καλύπτει όλες τις προπονητικές, αλλά και αγωνιστικές ανάγκες των αθλητριών και των αθλητών.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Πρόεδρο του ΟΣΕΚΑ, Χαράλαμπο Περδίκη και στο ΔΣ του, στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της, Χρήστο Καλούδη και σε όλους τους συντελεστές της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Η «άγνωστη» σύλληψη 32χρονου που εξέδιδε την 19χρονη