ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκάνδαλο στο ΝΒΑ: Συνελήφθησαν για εξαπάτηση 18 πρώην NBAers! – Στη λίστα παίκτες που έπαιξαν Ελλάδα

Τζαμάριο Μουν Ματ Λοτζέσκι
Intime

Μεγάλο σκάνδαλο στο ΝΒΑ, καθώς 18 πρώην παίκτες συνελήφθησαν από τις αρχές των ΗΠΑ με την κατηγορία της εξαπάτησης του Σχεδίου Παροχής Υγείας και Πρόνοιας της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο.

Tην αποκάλυψη που προκάλεσε πάταγο στο ΝΒΑ έκανε το NBC, το οποίο αναφέρει ότι οι αθλητές κατηγορούνται από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Στη λίστα με τα ονόματα βρίσκονται και τέσσερις παίκτες που έπαιξαν μπάσκετ στη χώρα μας. Ο λόγος για τους Μιλτ Παλάσιο (Καβάλα), Ρούμπεν Πάτερσον (ΑΕΚ), Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός) και Σι Τζέι Ουότσον (ΠΑΟΚ)

Επίσης, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται ο πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς, Γκλεν Ντέιβις, αλλά κι οι Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αντουάν Ράιτ, Ντάριους Μάιλς, Έντι Ρόμπινσον, Γκρέγκορι Σμιθ, Τέρενς Ουίλιαμς, Άλαν Άντερσον, Τόνι Άλεν, Σάνον Μπράουν, Ουίλ Μπάινουμ, Μέλβιν Έλι, Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς και Τόνι Ρότεν.

Οι 18 πρώην NBAers βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ η ζημιά που προκάλεσαν φτάνει τα 4.000.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, οι παλαίμαχοι αθλητές φέρεται να έδιναν πλαστές αποδείξεις για ιατρικά και οδοντιατρικά έξοδα από το 2018 ως το 2020, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο το σύστημα ασφάλισης.

«Εγκέφαλος» θεωρείται ο Τέρενς Ουίλιαμς, καθώς ήταν αυτός που έπεισε πρώην συναθλητές του να ακολουθήσουν τις κινήσεις του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος μέτρων για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Μόνο με εμβολιασμένους θέατρα, κινηματογράφοι

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης! Σηκώθηκε κι έφυγε από την εκπομπή ενώ ήταν στον «αέρα»