ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Αθήνα ο Εργκίν Αταμάν – «Φτιάξαμε σπουδαία ομάδα, πρώτος στόχος το Final 4»

Στην Αθήνα ο Εργκίν Αταμάν – «Φτιάξαμε σπουδαία ομάδα, πρώτος στόχος το Final 4»

Έφτασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πιάνει αμέσως δουλειά, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη σεζόν που έρχεται – «Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά», είπε για πιθανή έξτρα ενίσχυση.

Η εποχή Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό, είναι έτοιμη να αρχίσει και στην πράξη. Στο παρκέ δηλαδή, με τις προπονήσεις, την προετοιμασία της νέας σεζόν για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμο το «τριφύλλι» με την έναρξη της σεζόν. Παρά τα πολλά νέα πρόσωπα που έφερε η μεγάλη ενίσχυση στο ρόστερ των «πράσινων».

Ο Τούρκος έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, μετά και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του στην οποία είναι τεχνικός ηγέτης. Λίγο μετά τις 21:00 έκανε την εμφάνισή του και έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος χαμογελώντας σε όσους τον περίμεναν.

«Όλοι μαζί θα παλέψουμε»

Στις δηλώσεις του στο «Ελ. Βενιζέλος», ο Αταμάν δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ομάδα που «έχτισε» ο Παναθηναϊκός με μεθοδική δουλειά και πολλά λεφτά φυσικά. Ο Τούρκος, μάλιστα, χαμογέλασε όταν ρωτήθηκε για το αν ολοκληρώθηκε το ρόστερ, απαντώντας πως με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όλα είναι πιθανά!

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

«Θα είναι σπουδαία! Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η “χημεία” της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το όνομά τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει χημεία. Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα.

Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (γέλια)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θα δούμε! Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».