ΜΠΑΣΚΕΤ

Super Cup 2023: Ανοίγει επίσημα η αυλαία της σεζόν με Περιστέρι - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Super Cup 2023: Ανοίγει επίσημα η αυλαία της σεζόν με Περιστέρι - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Intime News

Super Cup 2023: Με τους ημιτελικούς Περιστέρι - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στο ελληνικό μπάσκετ.

Η ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ έφτασε!

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος της Basket League, βρίσκονται ήδη από χθες (28/9) στη Ρόδο, όπου θα διεξαχθεί το 4ο κατά σειρά Super Cup.

Στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας, την Παρασκευή (29/9), Περιστέρι και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό στις 17:00, ενώ στις 20:30 ακολουθεί ο ημιτελικός ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Το Σάββατο (30/9), ο «μικρός» τελικός θα αρχίσει στις 17:00, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 20:30.

Οι αγώνες του Super Cup 2023 θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Super Cup είναι οι Πέτρος Παπαπέτρου, Βάσω Τσαρούχα, Μάνος Τσολάκος, Στέλιος Συμεωνίδης, Νίκος Τζιοπάνος, Ηλίας Καραπάνος, Γιάννης Τσιμπούρης και Νώντας Χριστινάκης.

Με προβλήματα ο Παναθηναϊκός, αποφασίζουν για τους ξένους που θα αφήσουν εκτός Ολυμπιακός και Τριφύλλι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα σημερινά παιχνίδια θα είναι τα πρώτα επίσημα της σεζόν για όλες τις ομάδες, έχοντας μέχρι τώρα εικόνα μόνο από τις φιλικές αναμέτρησεις που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει δύο πολύ σημαντικές απουσίες της τελευταίας στιγμής. Ο Ντίνος Μήτογλου υπέστη θλάση στη γάμπα στην τελευταία προπόνηση και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και είναι αμφίβολος.

Παράλληλα, οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν πριν από κάθε παιχνίδι τους 6 ξένους με τους οποίους θα αγωνιστούν. Ο Ολυμπιακός έχει 8 ξένους στο ρόστερ του, με τον νεοαποκτηθέντα Μπραζντέικις να είναι ο ένας που θα κοπεί δεδομένα, ενώ ο άλλος αναμένεται να είναι ΜακΚίσικ, καθώς δεν είχε προπονηθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω προβλήματος τραυματισμού και δεν είχε αγωνιστεί σε φιλικά παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός έχει 7 ξένους στο ρόστερ του και παρότι ο Βιλντόζα έχει επιστρέψει από τραυματισμό στον αστράγαλο, λόγω του προβλήματος του Παπαπέτρου, ίσως μείνει εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Αργεντινός ή ένας εκ των Γκριγκόνις, Γκάι, Γκραντ.

Οι ωραίες εικόνες του «πολύχρωμου» ταξιδιού

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Περιστέρι αναχώρησαν την Πέμπτη (28/9) μαζί για το «σμαραγδένιο» νησί, όπου θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, ενώ διαμένουν και στο ίδιο ξενοδοχείο.

Κατά την άφιξη των πούλμαν από το αεροδρόμιο, μάλιστα, ο Βασίλης Σπανούλης είχε την ευκαιρία να τα πει για λίγο με τους Κώστα Σλούκα και Ντίνο Μήτογλου.

Όπως μπορείτε να δείτε, άλλωστε και από τις φωτογραφίες αγκάλιασε τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ και είχε εγκάρδια κουβέντα με τον 33χρονο γκαρντ. Νωρίτερα τα μέλη των αποστολών των τριών ομάδων είχαν κοινή φωτογράφιση κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Tο πρόγραμμα του Super Cup 2023

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

  • Περιστέρι - Ολυμπιακός (17:00 - ΕΡΤ3)
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20:30 - ΕΡΤ3)

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

  • Μικρός Τελικός (17:00 - ΕΡΤ3)
  • Μεγάλος Τελικός (20:30 - ΕΡΤ3)