ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Euroleague: Απόψε το τζάμπολ της 30ης αγωνιστικής σε μια διαβολοβδομάδα κρισιμότατη για τις θέσεις πλεονεκτήματος, play offs και play in.

Η Euroleague χωρίς αμφιβολία είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Ακόμη κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και καιρό έχει «καπαρώσει» ουσιαστικά την πρώτη θέση, κανείς δεν μοιάζει αδιάφορος στην τελική ευθεία της διοργάνωσης. Με πέντε ματς να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός, «παλεύουν» για όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, για να εξασφαλίσουν σίγουρα την απ’ ευθείας συμμετοχή στα play offs (εξάδα) αλλά και να «παλέψουν» για το πλεονέκτημα έδρας (τετράδα).

Από απόψε μέχρι και την Παρασκευή, θα διεξαχθούν δύο κρίσιμες αγωνιστικές απ’ τις πέντε που απομένουν. «Διαβολοβδομάδα»… φωτιά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ικανή να ξεκαθαρίσει σημαντικά το τοπίο για τις «μάχες» που αφορούν το πλεονέκτημα, τα play offs αλλά και τις θέσεις των play in (από 7η μέχρι 10η θέση).

Το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα, στρέφεται φυσικά στην Κωνσταντινούπολη και την αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σερί τους με μια εκτός έδρας νίκη, εδραιώνοντας τις ελπίδες τους για πλεονέκτημα. Κόντρα στους Τούρκους που δεν είναι σε καλή περίοδο, αλλά έχουν τεράστιο κίνητρο καθώς ίσως και να παίζουν ένα απ’ τα τελευταία τους χαρτιά για συμμετοχή στα play in.

Με ελληνικό ενδιαφέρον είναι και το Ζαλγκίρις-Βίρτους, καθώς οι Ιταλοί έχουν χάσει έδαφος τον τελευταίο καιρό και είναι έβδομοι. Ήττα τους θα βολέψει τις ομάδες μας αναφορικά με την εξάδα.

Κρίσιμα ματς υπάρχουν φυσικά και την Τετάρτη, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να θέλει μόνο νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που δεδομένα θα παίξει με τεράστιο κίνητρο, παρότι βαθμολογικά δεν ελπίζει σε κάτι. Το καλύτερο ματς της αγωνιστικής, είναι αυτό της Φενέρμπαχτσε με την Μπαρτσελόνα. Οι Τούρκοι κερδίζουν διαρκώς έδαφος με σερί εξαιρετικών αποτελεσμάτων και πλέον κυνηγούν πλεονέκτημα, τη στιγμή που οι δεύτεροι Καταλανοί έχουν αυτή την εβδομάδα και ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό AKTOR, οπότε θα φανεί αν θα παραμείνουν δεύτεροι ή αν θα υποχωρήσουν ίσως κι εκτός θέσεων πλεονεκτήματος έδρας! Πραγματικός χαμός στην Euroleague.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Τρίτη 19 Μαρτίου

19:30 Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός

20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Βίρτους Μπολόνια

21:00 Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βιλερμπάν

21:30 Παρτιζάν - Μπασκόνια

Τετάρτη 20 Μαρτίου

19:45 Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα

20:00 Μονακό - Αρμάνι Μιλάνο

21:00 Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός AKTOR

21:30 Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης 23-6

Μπαρτσελόνα 20-9

Μονακό 19-10

Παναθηναϊκός AKTOR 18-11

Ολυμπιακός 18-11

Φενερμπαχτσέ 18-11

Βίρτους Μπολόνια 17-12

Μπασκόνια 16-13

Μακάμπι Τελ Αβίβ 16-13

Παρτιζάν Βελιγραδίου 13-16

Βαλένθια 13-16

Μπάγερν Μονάχου 13-16

Αρμάνι Μιλάνο 12-17

Αναντολού Εφές 12-17

Ζαλγκίρις Κάουνας 11-18

Ερυθρός Αστέρας 10-19

Βιλερμπάν 7-22

Άλμπα Βερολίνου 5-24