ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έχασε μέσα από τα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας με την Μακάμπι να παίρνει την νίκη στο ΟΑΚΑ με 91-87.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε τα λάθη του στα τελευταία λεπτά, πλήρωσε τις κάκιστες αποφάσεις των διαιτητών και γνώρισε την ήττα από την Μακάμπι στο Game 1 των playoffs της Euroleague με 91-87.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες να μπαίνουν αποφασιστικά με τον Παναθηναϊκό AKTOR έξι ως πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν και την Μακάμπι τον Τζέικ Κοέν. Ο Αμερικανός του “τριφυλλιού” βάλθηκε να δώσει… απαντήσεις από νωρίς στον Ουέιντ Μπάλντγουιν, αλλά η ομάδα του Κάτας είχε… ζεστό τον Κοέν ο οποίος έκανε το 9-12 στο 5’. Τα λάθη στην άμυνα του “τριφυλλιού” έδιναν το δικαίωμα στη Μακάμπι να βρίσκει εύκολους και γρήγορους πόντους (με τον Λορένζο Μπράουν) αλλά ο Γκριγκόνις με τρίποντο έκανε το 14-16, 4 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Κάπου εκεί Μπολτζάουζερ και Γκαρσία έβαλαν.. φωτιά στο ματς, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς φόβους, χρεώνοντας με ανύπαρκτο φάουλ τον Αντετοκούνμπο και τον Εργκίν Αταμάν με τεχνική ποινή. Τέσσερις βολές για τον Μπόλντγουιν ο οποίος έκανε το 14-19, αλλά την ίδια ώρα ο Γκριγκόνις ήταν… καυτός και με συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 23-23, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 25-26 και τον Χουάντσο να χάνει την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Γκράντ πάτησε παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και οδήγησε εξαιρετικά την ομάδα. Με καλάθι του οι “πράσινοι” πήραν προβάδισμα ενώ με μεγάλο τρίποντο του Βιλντόζα, με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια τους σε ξεκάθαρο φάουλ, το σκορ έγινε 31-29. Ο Λεσόρ έκανε τη διαφορά στις δύο ρακέτες, παρά το ότι είχε 0/3 συνεχόμενες βολές και… έβαλε την υπογραφή του στο 37-30, στο 14’ .

Τα… δώρα των διαιτητών κρατούσαν τη Μακάμπι… ζωντανή

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε επιβάλλει τον ρυθμό του αλλά οι διαιτητές φρόντισαν να τον… πληγώσουν. Χρεώνοντας με τρίτο φάουλ τον Κέντρικ Ναν και ουσιαστικά αχρηστεύοντας τον για τη συνέχεια του πρώτου μέρους με τον Βιλντόζα όμως να το έχει πάρει… πάνω του. Ο Κόλσον έδινε λύσεις για την ομάδα της Μακάμπι από το χαμηλό ποστ, με τον Γκριγκόνις να έχει.. θέμα και στο παρκέ να περνάει ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Χουάντσο ήταν εξαιρετικός και το ημίχρονο έκλεισε με 50-42 με ένα ακόμα δώρο των διαιτητών στη Μακάμπι.

Τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός AKTOR

Σλούκας και Γκριγκόνις μπήκαν… φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 56-44, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο. Οι “πράσινοι”, με πρωταγωνιστή τον Σλούκας… διάβαζαν πολύ σωστά τις άμυνες, ο Μήτογλου τελείωνε τις φάσεις θυμίζοντας… φουνταριστό στο πόλο, αλλά ο Μπράουν ήταν εξαιρετικός και κρατούσε τη Μακάμπι στο ματς, με το σκορ να είναι στο 62-54, στο 25’. Ο Παναθηναϊκός είχε το momentum, ο Σλούκας συνέχιζε να είναι εξαιρετικός στην οργάνωση και η διαφορά πήγε στους 10, 64-54. Κάπου εκεί όμως δύο λάθη στην επίθεση των “πράσινων” έδωσαν την ευκαιρία στη Μακάμπι να “τρέξει” ένα μίνι σερί, 0-5 και να μειώσει σε 64-59, με τον Εργκίν Αταμάν να καλεί σε τάιμ άουτ, 3:20 πριν το τέλος της τρίτη περιόδου. Ο Λεσόρ σκόραρε και πάλι, οι διαιτητές χρεώσαν τον Ναν με τέταρτο φάουλ και τον έστειλαν στον πάγκο, αλλά είχαν λογαριάσει χωρίς τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Ο Αταμάν έριξε τον Έλληνα παίκτη στο παρκέ, ο οποίος ήταν καθοριστικός καθώς έπαιξε εξαιρετικές άμυνες και “οδήγησε” τον Παναθηναϊκό AKTOR στο 70-63 της τρίτης περιόδου.

Θρίλερ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός θέλησε να περάσει τη μπάλα στον Λεσόρ και πολύ καλά έκανε. Ο Γάλλος σέντερ ήταν εξαιρετικός (αν και τραγικός από τη γραμμή των βολών) και τελείωνε πολύ σωστά τις φάσεις εκθέτοντας συνεχώς τον Ριβέρο. Η Μακάμπι όμως με την ανοχή των διαιτητών έβρισκε συνεχώς λύσεις και μάλιστα με δύο τρίποντα των Κόλσον και Μπράουν πέρασε μπροστά με 77-81, έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Εκεί ανέλαβε δράση ο Τζέριαν Γκραντ ο οποίος με προσωπικές ενέργειες και 4 συνεχόμενους πόντους (και τους διαιτητές να αρνούνται το 4ο φάουλ του Μπράουν) έκανε το 81-83. Ο Παναθηναϊκός έκανε κρίσιμα λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, δε μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια και ο Κόλσον με δύο ακόμα βολές έκανε το 81-85, 2:15 πριν το τέλος του αγώνα. Η πλάστιγγα είχε γείρει στην μεριά της Μακάμπι, αλλά ο Τζέριαν Γκραντ με ένα μεγάλο τρίποντο και μια μεγάλη άμυνα που έβγαλε τετ α τετ τον Κέντρικ Ναν, ανέτρεψε τα δεδομένα και το σκορ έγινε 87-87, 53 δεύτερα πριν το τέλος. Ένα καλάθι, όμως, του Μπράουν και ένα λάθος του Κώστα Σλούκα έδωσαν τη δυνατότητα στη Μακάμπι να πάρει την νίκη, να κάνει το break και να προηγηθεί με 0-1 στη σειρά.

Τα Δεκάλεπτα: 25-26, 50-42, 70-63, 87-91

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Σχετικές ειδήσεις