ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 68-72: Ο Σάρας τον... τιμώρησε ξανά! (photos)

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 68-72: Ο Σάρας τον... τιμώρησε ξανά! (photos)
Κάζο της Ζαλγκίρις στον Ολυμπιακό

Η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε για 5η συνεχόμενη φορά τον Ολυμπιακό (72-68) και τον βάζει σε… μπελάδες για την πρόκρισή τους στους «8» της Euroleague.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η Ζαλγκίρις Κάουνας έχουν πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού επικρατώντας αυτή τη φορά με 72-68 και πάρα την εξαιρετική εμφάνιση του Μπριάντε Ουέμπερ (26π., ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, πετώντας το «δώρο» της Αναντολού Εφές στη Βιτόρια στον «κάδο των απορριμμάτων».

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 68-72 από την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική της Euroleague, και απώλεσαν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Πλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στο κλείσιμο της αυλαίας της κανονικής περιόδου, απέναντι στην ουραγό Νταρουσάφακα, αν θέλει να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Στον αντίποδα, η Ζαλγκίρις «έπιασε» τον Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα (14 νίκες – 15 ήττες) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Χωρίς Παούλιους Γιανκούνας και ο Λαουρίνας Μπιρούτις που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν αγωνίστηκαν οι Λιθουανοί. Οι Ααρόν Ουάιτ (14π.) και Μπράντον Ντέιβις (13π.) ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το τρίποντο του Μιλάκνις 13΄΄ από την έναρξη της 4ης περιόδου, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 51-51, για να ξεφύγουν με +5 οι Λιθουανοί, 57-62, στο 35ο λεπτό, μετά από νέο τρίποντο του Ααρόν Ουάιτ. Στα επόμενα 2 λεπτά, ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασιστικότητα, έπαιξε ασφυκτική άμυνα και υποχρέωσε σε λάθη τους Μπράντον Ντέιβις και Λεό Βέστερμαν.

Στην επίθεση, απάντησε με 2 βολές του Ουίλιαμς-Γκος και δίποντα των Μιλουτίνοβ, Ουέμπερ για να πάρει βραχεία κεφαλή, 63-62. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν είχε διάρκεια για μία ακόμη φορά και βρέθηκε στο -3, 65-68 με εναπομείναντα χρόνο 1:15, όταν οι Ντέιβις, Τόμπσον και Βέστερμαν ανέβασαν το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Μετά το τάιμ άουτ, ο Μιλουτίνοβ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ του Πρίντεζη, κέρδισε και το φάουλ, μειώνοντας σε 66-68, με 1/2 βολές.

Απέμεναν 38΄΄ και ο Βέστερμαν αποδείχτηκε άστοχος σε τρίποντο, ο Ουέμπερ κόπηκε από τον Ντέιβις στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού για να αστοχήσει εκ νέου στα 16΄΄ ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων». Το φάουλ του Μιλουτίνοβ έστειλε τον Γκριγκόνις στη γραμμή των βολών, 66-70. Στα 5΄΄, ο Μιλουτίνοβ απάντησε, 68-70, αλλά το 5ο φάουλ του Κώστα Παπανικολάου ξανάστειλε τον Γκριγκόνις για βολές, στις οποίες ήταν εύστοχος 68-72.

Ο Μπριαντέ Ουέμπερ... προσπάθησε να «ντυθεί» Ρούντι Φερνάντεθ με τρίποντο στην εκπνοή, αλλά δεν τα κατάφερε! Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού κατευθύνθηκε κλαίγοντας προς τα αποδυτήρια, καθώς η απογοήτευσή του ήταν μεγάλη που αν και σημείωσε 26 πόντους, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει τη νίκη σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα στην προσπάθεια για παρουσία στα πλέι οφ.