ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε

Λίγες ημέρες μετά την μεταξύ τους μονομαχία για την Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται και πάλι στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με φόντο το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League.

Είναι… κοινό μυστικό ότι για άλλη μία σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν στο τέλος της χρονιάς για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και το ποιος θα έχει το πολυπόθητο πλεονέκτημα καθορίζεται τις περισσότερες φορές από τα αιώνια ντέρμπι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Κάπως έτσι, η αποψινή αιώνια σύγκρουση μπορεί να αποβεί κομβική για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, παρόλο που το ημερολόγιο βρίσκεται ακόμα στον Νοέμβριο.

Ψάχνει μία νίκη ψυχολογίας ο Ολυμπιακός

Ξεκινώντας από το στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στριμωγμένοι μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μία ενδεχόμενη απόδραση από το ΟΑΚΑ δεν θα τους καταστήσει μόνο φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Basket League, αλλά θα τους δώσει και μία γερή δόση ψυχολογίας- απαραίτητη για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της νέας ομάδας που χτίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Μπούσουλας για μία εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι το πρόσφατο πρώτο ημίχρονο στο ίδιο γήπεδο, όπου οι Πειραιώτες άγγιξαν τους 50 πόντους. Εκπληκτική ήταν και η επίδοση του Γιάνις Τίμα με 5 εύστοχα τρίποντα αλλά και του Γιώργου Πρίντεζη με 26 πόντους, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης κινήθηκε σε ρηχά νερά (4π.) χωρίς να βρει στόχο από τα 6,75μ. Οι πόντοι του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, οι πόντοι του Πρίντεζη αλλά και τα εύστοχα τρίποντα των Τίμα, Σπανούλη προσφέρονται σε ελκυστικές αποδόσεις από το Stoiximan.gr στα ειδικά του στοιχήματα.

Να τριτώσει το καλό για τον Παναθηναϊκό

Την ίδια ώρα στους γηπεδούχους, ο παράγοντας έδρα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στα δύο τελευταία ντέρμπι. Οι πράσινοι πήραν τον τελευταίο τελικό τον περασμένο Ιούνιο με +14 πόντους διαφορά (84-70), επικρατώντας και πριν λίγες ημέρες στην Ευρωλίγκα με +13 (93-80). Κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσουν να κάνουν και απόψε, καθώς μια διψήφια διαφορά μπορεί να παίξει ρόλο σε πιθανή ισοβαθμία, ενόψει του παιχνιδιού του β’ γύρου στο ΣΕΦ.

Καταλύτες για την πρόσφατη επικράτηση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν δύο παίκτες που δεν συγκαταλέγονται στην κατηγορία των “συνήθη υπόπτων”. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν πρoσέφερε μόνο την τρομερή του ενέργεια, αλλά και 12 πόντους με 5/5 δίποντα, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 17. Όπως και για τον Ολυμπιακό, έτσι και για το τριφύλλι το Stoiximan.gr προσφέρει πλήθως ειδικών στοιχημάτων όπως η διαφορά πόντων νίκης του Παναθηναϊκού ή οι πόντοι του Αντετοκούνμπο και του Λεκαβίτσιους.