ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης: Απ’ την αγωνία στην ευφορία!

Άρης: Απ’ την αγωνία στην ευφορία!

Άρης: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απ’ την απόλυτη αβεβαιότητα έφτασε να ετοιμάζεται τέλη Νοέμβρη για αγώνα κορυφής!

Η πρώτη θέση της βαθμολογίας έχει δύο… κατοίκους αυτή τη στιγμή. Άρης και Ολυμπιακός έχουν «καθίσει» στην κορυφή, αν και έχουν δώσει 7 ματς αμφότεροι. Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποιούν την καλύτερη αρχή της ιστορίας τους στη φετινή Super League, με 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Κατάσταση που σαφώς δείχνει τους «κίτρινους» να έχουν κάνει το βήμα παραπάνω. Κάτι που μερικούς μήνες πριν, έμοιαζε με όνειρο απατηλό!

Βλέπετε, μέχρι και τον Ιούλιο ο Άρης ανησυχούσε. Η αγωνία ήταν τεράστια καθώς η ομάδα είχε φτάσει στο σημείο να βρίσκεται με μόλις 12-13 παίκτες διαθέσιμους, συμπεριλαμβανομένων και των νεαρών. Οι οποίοι είχαν αποχωρήσει, δεν ήθελαν να μείνουν, δεν ήθελαν να ανανεώσουν. Παίκτες κομβικοί όπως ο Βέλεθ (είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό), ο Κόρχουτ, ο Ντιγκινί, ο Λάρσον, ο Ιντέγε, ο Σόουζα, παίκτες που έδειχναν να είναι κοντά στην έξοδο μέσω πώλησης όπως ο Ρόουζ, ο Σάσα, ή λόγω λήξης συμβολαίου όπως ο Μπρούνο Γκάμα και ο Κουέστα. Και η αποχώρηση που έμοιαζε δεδομένη, αυτή του Φετφατζίδη.

Όλα αυτά τη στιγμή που υπήρχε σε ισχύ απαγόρευση μεταγραφών λόγω του ban της FIFA. Η οποία τιμώρησε τους «κίτρινους», η υπόθεση έδειχνε να… βαλτώνει και ο κίνδυνος της καθυστέρησης μέσω του CAS (εκεί είχε προσφύγει αρχικά ο Άρης) ουσιαστικά δεν έδινε το δικαίωμα για να ενισχυθούν οι «κίτρινοι» το καλοκαίρι! Άρα υπήρχε άμεσος φόβος να μείνει η ομάδα με τους παίκτες που είχε!

Τα πράγματα όχι απλά άλλαξαν, έγιναν και άκρως αισιόδοξα. Η βασική κίνηση ήταν οι συμφωνίες και η αποπληρωμή των παικτών που είχαν προσφύγει στη FIFA. Αποτέλεσμα ήταν η άρση του ban, δίχως να χρειάζεται αναμονή για το CAS. Εξέλιξη που έφερε την παραμονή σημαντικών παικτών που έμοιαζε σίγουρο πως θα αποχωρήσουν (π.χ. Σάσα, Ρόουζ, Κουέστα), ενώ ταυτόχρονα η πώληση του Φετφατζίδη ήρθε λογικά και τη στιγμή που οι «κίτρινοι» ήδη είχαν ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ τους (με παραμονή Μπρούνο Γκάμα, επιστροφή Ματέο Γκαρσία).

Υπήρξαν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο έμψυχο δυναμικό με ξεκάθαρη ενίσχυση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας των λύσεων. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν αλλαγές και στη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος (έφυγε ο Άγγελος Χαριστέας, άλλαξε ο προπονητής με τον Άκη Μάντζιο να παίρνει τη θέση του Μίκαελ Ένινγκ) φέρνοντας στην ομάδα το απαραίτητο… σοκ που χρειαζόταν μετά τον αποκλεισμό απ’ την Κόλος Κοβαλίβκα στην Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός… παραπαίει. Πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε και βρέθηκε στο… ψηλότερο πάτωμα της Super League. Αλλάζοντας στάτους μέσα στη σεζόν και αυτή τη στιγμή μοιάζει το απόλυτο φαβορί στη χειρότερη των περιπτώσεων για την τελευταία θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο (εκτός απροόπτου). Κοιτώντας πάντα ψηλότερα, κερδίζοντας μαζί με τα παιχνίδια αυτοπεποίθηση.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο λοιπόν (μέσα σε τέσσερις μήνες) ο Άρης από την αβεβαιότητα, την γκρίνια, τον φόβο για το τι θα ακολουθήσει, έχει βρεθεί στο καλύτερο σημείο της ιστορίας του (μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν).