ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Το ματς της χρονιάς στην Κωνσταντινούπολη – Απίθανη νίκη η Λειψία, γκολ ο Μπεργκ

Champions League: Το ματς της χρονιάς στην Κωνσταντινούπολη – Απίθανη νίκη η Λειψία, γκολ ο Μπεργκ
AP Images

Champions League: Σε έναν επικό αγώνα, η Λειψία κατάφερε να νικήσει 4-3 την Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία με γκολ στις καθυστερήσεις. Προβάδισμα για την 3η θέση η Κράσνονταρ μετά το 1-0 επί της Ρεν.

Ένας αγώνας που θα περάσει στην ιστορία του Champions League έγινε το βράδυ της Τετάρτης (2.12) στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης. Μπορεί τα ονόματα των ομάδων να μην είναι τόσο «βαριά», ωστόσο, πρόσφεραν τρομερό θέαμα και απίστευτες συγκινήσεις σε όσους παρακολούθησαν το Μπασάκσεχιρ – Λειψία για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Το τελικό 4-3 υπέρ των Γερμανών διαμορφώθηκε με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης για περισσότερα γκολ. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν και μάλιστα πήραν «αέρα» δυο τερμάτων, χάρη στα γκολ των Πόουλσεν, Μουκιέλε και Όλμο, αλλά ο Καχβετσί με τρία προσωπικά τέρματα έκανε το 3-3 για τους Τούρκους.

Εν τέλει, στο 92’ του αγώνα ο Σέρλοθ βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει σπουδαία νίκη στη Λειψία. Με αυτή τη νίκη η γερμανική ομάδα έφτασε στους 9 βαθμούς κι ελπίζει ακόμα και για την πρόκριση στους «16», ενώ η Μπασάκσεχιρ με μόλις τρεις βαθμούς δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε νωρίτερα την Τετάρτη, η Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ κατάφερε να επικρατήσει 1-0 της Ρεν και να πάρει προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League. Το γκολ για την ρωσική ομάδα πέτυχε ο Σουηδός επιθετικός στο 71’ της αναμέτρησης, κι αυτό ήταν το πρώτο του σε φάση ομίλων του Champions League.

Με τη νίκη της αυτή η Κράσνονταρ πήγε στους τέσσερις βαθμούς και άφησε τη Ρεν στον έναν, με την Τσέλσι και τη Σεβίλλη να έχουν «καθαρίσει» την πρόκριση για τους «16» από τον πέμπτο όμιλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης