ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολιστική Μελέτη: Συμφωνία Αυγενάκη με FIFA/UEFA και πιέσεις στην ΕΠΟ - «Θα παγώσουμε τις παροχές»

Ολιστική Μελέτη: Συμφωνία Αυγενάκη με FIFA/UEFA και πιέσεις στην ΕΠΟ - «Θα παγώσουμε τις παροχές»

Ειδήσεις έβγαλε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ FIFA, UEFA και ΕΠΟ με τη συμμετοχή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφ. Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος και συμφώνησε με τη θέση των FIFA και UEFA. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα παγώσει κάθε οικονομική παροχή προς τις ΠΑΕ αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία, εφόσον η ΕΠΟ δεν υιοθετήσει την Ολιστική Μελέτη στο σύνολό της.

«Συμφωνούμε απολύτως με FIFA/UEFA και είμαστε πλήρως συντονισμένοι. Εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η Ολιστική Μελέτη θα “παγώσουμε” και εμείς κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα περαιτέρω μέτρα και τις πρωτοβουλίες των FIFA/UEFA».

Βασικό θέμα συζήτησης της τηλεδιάσκεψης ήταν η πλήρης εναρμόνιση του Καταστατικού της ΕΠΟ με τις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης. Εναρμόνιση Καταστατικού όπως συντάχθηκε από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, σε συνέχεια της αυστηρότατης επιστολής που σήμερα το πρωί είχαν αποστείλει FIFA και UEFA σε ΕΠΟ.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς αναγνώρισε δημοσίως στην τ/δ τη συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι από πλευράς Υφυπουργείου Αθλητισμού έχουν υλοποιηθεί και νομοθετηθεί τα πάντα που αφορούσαν υποχρεώσεις της Πολιτείας εκ της Ολιστικής Μελέτης.

Οι ξεκάθαρες εξηγήσεις του κ. Λάκοβιτς για την αντιμετώπιση της ΕΠO από FIFA/UEFA, εφόσον δεν υλοποιηθεί πλήρως η Ολιστική Μελέτη, δόθηκαν κατόπιν σχετικής ερώτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού κι αφότου ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Δημητρίου, άρχισε να αμφισβητεί την ορθότητα της Έκθεσης και να παζαρεύει σε ποιο ποσοστό πρέπει να εφαρμοστεί.

Μέσα σε όλα συζητήθηκαν και οι ενστάσεις της ΕΠΟ για τις ρυθμίσεις του νόμου 4726/2020 σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και συμφωνήθηκε να διοργανωθεί και νέα συνάντηση, μετά από το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή κυρίως νομικών συμβούλων.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr