ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφγανιστάν: Αναλαμβάνει δράση η FIFA – Απομακρύνει τους ποδοσφαιριστές από τη χώρα

Αφγανιστάν
AP Images

Αφγανιστάν: Η FIFA σε συνεργασία με τη Fifpro έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνση των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στη χώρα.

Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν έχει προκαλέσει χαμό στο Αφγανιστάν, με την αρχηγό της εθνικής ομάδας γυναικών, Σάμπναμ Μομπαρέζ να καλεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία να σώσει εκείνη και τις συμπαίκτριες της.

Στη FIFA αποφάσισαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση παικτών που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φάτμα Σαμούρα.

«Δουλεύουμε με τη Fifpro», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι ήταν απαραίτητο να εκτιμηθεί «ο αριθμός των ενδιαφερόμενων παικτών». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι απομάκρυνση ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν, «έχουμε κάνει στο παρελθόν, πρέπει να είμαστε σε θέση να το κάνουμε ξανά».

Η Διεθνής Ένωση Παικτών εξήγησε ότι πρέπει «να έρθουμε σε επαφή με τις κυβερνήσεις για να καθορίσουμε ένα σχέδιο απομάκρυνσης των αθλητών που βρίσκονται σε κίνδυνο», με στόχο «να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος».

Επίσης, η Fifpro αναφέρθηκε και στον θάνατο του Αφγανού διεθνούς στις ομάδες νέων, Ζακί Ανουρί, ο οποίος έπεσε στο κενό την ώρα που προσπαθούσε να κρατηθεί σε ένα αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Τούρκοι ψαράδες έφτασαν μέχρι την... Αγία Μαρίνα - Κίνδυνος θερμού επεισοδίου (video)