ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Nations League: Στον τελικό η Ισπανία! Ήττα μετά από 37 ματς για την Ιταλία (videos+photos)

Ιταλία - Ισπανία Nations League
AP Images

UEFA Nations League: Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Ιταλία στο Μιλάνο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των Finals, βάζοντας τέλος στο ιστορικό αήττητο της «σκουάντρα ατζούρα».

Η «φούρια ρόχα», έχοντας πρωταγωνιστή τον Φεράν Τόρες (σημείωσε και τα δύο γκολ) έγινε η μια από τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής (10/10) που θα διεξαχθεί στο «San Siro».

Στο γήπεδο δηλαδή που οι Ισπανοί επικράτησαν απόψε των οικοδεσποτών της τελικής φάσης, οι οποίοι είδαν το ιστορικό σερί τους να λαμβάνει τέλος! Παράλληλα, ο Γκάβι κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1936.

Η Ιταλία μετρούσε 37 διαδοχικά ματς δίχως ήττα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή ήταν η πρώτη μετά από 33 μήνες, καθώς η προηγούμενη ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 από την Πορτογαλία με 1-0 και πάλι στο πλαίσιο του UEFA Nations League.

Η Ισπανία που πήρε εκδίκηση και για την ήττα στον ημιτελικό του Euro 2020 περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο της, ο οποίος θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό του Juventus Stadium. Σε αυτόν κοντράρονται η πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία και το Βέλγιο που βρίσκεται στο Νο1 του FIFA Ranking.

Όσον αφορά στο αποψινό ματς, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπήκαν δυνατά βρήκαν γκολ νωρίς (βλ. 17’), ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο στο 23ο λεπτό όταν ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια. Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε επηρεασμένος από τις αποδοκιμασίες που άκουσε από τον κόσμο (προφανώς φίλοι της Μίλαν).

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση κι είχαν δοκάρι με τον Μπερναρντέσκι στο 34’, ωστόσο εφτά λεπτά αργότερα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπονούτσι με δεύτερη κίτρινη. Οι «φούριας ρόχας» εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και βρήκαν δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα έδειχναν να απλοποιούνται για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος τους στο δεύτερο μέρος. Οι «ατζούρι», όμως, δεν σταμάτησαν να παλεύουν και στο 83ο λεπτό μείωσαν σε 1-2 με τον Πελεγκρίνι, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς στα τελευταία λεπτά του. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να απειλήσουν ξανά κι η Ισπανία πανηγύρισε την πρόκριση.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπαστόνι, Μπονούτσι, Έμερσον, Βεράτι (58’ Λοκατέλι), Ζορζίνιο (64’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα (72’ Καλάμπρια), Κιέζα, Ινσίνιε (58’ Κεν), Μπερναρντέσκι (46’ Κιελίνι).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75’ Μερίνο), Μπούσκετς, Γκάβι (86’ Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75’ Χιλ), Φεράν Τόρες (49’ λ. τρ. Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.

ΤA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται την Πέμπτη ο Νίκος Παλαιοκώστας

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Καιρός: Ξεκινά απόψε η κακοκαιρία «Αθηνά» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»