ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Nations League: Το… γύρισε ξανά και σήκωσε κούπα η Γαλλία! 2-1 την Ισπανία στον τελικό (vids)

Ισπανία - Γαλλία
AP Images

Nations League: Η Γαλλία, όπως κόντρα στο Βέλγιο, έκανε την ανατροπή στον τελικό με την Ισπανία, νίκησε 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο στο «San Siro» του Μιλάνο.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ανέβηκε στην κορυφή του Nations League και μάλιστα το έπραξε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο!

Στα Finals που έγιναν στην Ιταλία, πέτυχε δύο εντυπωσιακές ανατροπές και κέρδισε δίκαια τη δεύτερη έκδοση της διοργάνωση, διαδεχόμενη την Πορτογαλία.

Στον ημιτελικό με το Βέλγιο βρέθηκαν πίσω με 0-2, στον τελικό είδαν τους «φούριας ρόχας» να προηγούνται στο 64’, ωστόσο και τις δύο φορές οι «τρικολόρ» βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στον τελικό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ποιότητα των Καρίμ Μπενζεμά και Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι πέτυχαν δύο πολύ όμορφο τέρματα και γύρισαν… τούμπα το ματς που είχαν φέρει εκεί που ήθελαν οι Ισπανοί με το τέρμα του Μπουσκέτς. Από εκεί και πέρα χρειάστηκαν κι οι επεμβάσεις του Ούγκο Γιορίτς.

Ισπανία - Γαλλία 1-2
Οι σκόρερ του τελικού του Nations League, Ισπανία - Γαλλίαuefa.com

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο τελικός ξεκίνησε, έχοντας πολύ καλό ρυθμό και με τη Γαλλία να φτάνει με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ισπανοί, όμως, ισορρόπησαν το ματς και πήραν την κατοχή, φτάνοντας σε ποσοστό 66%. Αμφότερες οι ομάδες, πάντως, δεν είχαν κάποια μεγάλη ευκαιρία και στο πρώτο μισάωρο μέτρησαν από μια τελική. Γενικότερα, οι δύο ομάδες ήταν πάρα πολύ προσεκτικές κι απέφυγαν να ρισκάρουν με τη «λευκή» ισοπαλία να μοιάζει ως η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στο πρώτο μέρος.

Μετά το 60ο λεπτό του αγώνα, οι ομάδες ήταν σαν να «ξύπνησαν», ανέβασαν ταχύτητα και το ματς άλλαξε τελείως εικόνα, καθώς απέκτησε έναν εξαιρετικό ρυθμό. Κάπως έτσι ήρθαν και γκολ! Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με πολύ ωραία ενέργεια του Μπουσκέτς στο 64ο λεπτό, με τους Γάλλους να απαντούν αμέσως με τρομερό σουτ του Μπενζεμά στο 66’. Με την ισορροπία να επανέρχεται στο σκορ τη διαφορά έκανε η ποιότητα του Εμπαπέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Ερναντέζ και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 στο 80ο λεπτό!

Ο παίκτης της Παρί υπέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή για τη Γαλλία, η οποία έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειάστηκαν κι οι επεμβάσεις του Γιορίς, ο οποίος είχε την... απάντηση στην πίεση που άσκησε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στα τελευταία λεπτά.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι (75’ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85’ Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84’ Μερίνο), Σαράμπια (61’ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43’ λ.τρ. Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79’ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (90’+2’ Βερετούτ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ.

TA HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΚΟΛ: Το 1-0 της Ισπανίας

ΓΚΟΛ: Η γκολάρα του Μπενζεμά

ΓΚΟΛ: Ανατροπή με Εμπαπέ

Ο Γιορίς κράτησε όρθια τη Γαλλία

Pre Game

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι, Μπουσκέτς, Ρόδρι, Τόρες, Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τραγωδία στο Μπολσόι: Η στιγμή που ο χορευτής χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παράστασης (vid)

Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτό που αποκάλυψε το φρικτό ατύχημα