ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bundesliga: Η αύξηση των κρουσμάτων επαναφέρει περιορισμούς στα γήπεδα

Bundesliga
AP Images

Bundesliga: Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τη γερμανική κυβέρνηση να επαναφέρει τους περιορισμούς στις αθλητικές εκδηλώσεις.   

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα η πληρότητα των γηπέδων μειώνεται στο 50%, ενώ ένα γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 15.000 θεατές.

Η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κι ο διάδοχός της Όλαφ Σολτς, συμφώνησαν με τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της χώρας σε μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των φιλάθλων σε αθλητικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα τα περισσότερα γήπεδα στη Γερμανία λειτουργούσαν σχεδόν με πλήρη χωρητικότητα. Επίσης, οι φίλαθλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ σε κρατίδια όπου τα ποσοστά κρουσμάτων θα είναι υψηλά, οι αθλητικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν!

«Ένας προσωρινός περιορισμός στον αριθμό των φιλάθλων στο γήπεδο είναι κατανοητός», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας (DFL), Κριστιάν Σέιφερτ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η DFL ελπίζει ότι αυτή η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας Covid-19». Την Πέμπτη (2/12), η Γερμανία ανακοίνωσε περισσότερα από 73.000 νέα κρούσματα και 388 θανάτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Έλληνας από τη Νότια Αφρική το πρώτο κρούσμα – Εντοπίστηκε στην Κρήτη

Εμβόλια Moderna και Pfizer: Ποιο είναι αποτελεσματικότερο – Τι δείχνει νέα έρευνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου